Starea de bine, wellbeing-ul, constituie în prezent un aspect de mare interes pentru toată lumea, mai ales după stresul creat de pandemie. Pe această idee de stare de bine, Nespresso lansează în România un nou „concept”: cafea cu ginseng și vitamina B12.
Nespresso a anunțat lansarea primei game de cafea funcțională din România, prin sortimentele Vertuo COFFEE+ cu extra beneficii. Ingrediente naturale, precum extractul de ginseng sau vitamina B12, fac parte acum din capsulele de cafea.
Inspirat de trendul global al wellbeing-ului, compania a identificat potențialul lansării unui segment nou în cadrul portofoliului său Vertuo: o gamă de cafele care nu doar încântă papilele gustative, ci oferă și extra beneficii.
„Interesul tot mai ridicat pentru ceea ce contribuie la starea de bine, de la activități, la produsele pe care le alegem zilnic, ne-a încurajat să privim către sortimente unice de cafea și să le includem în portofoliul nostru, sub gama COFFEE+, o nouă inovație marca Nespresso. Așadar, le propunem iubitorilor de cafea opțiuni care să le completeze ritualul de dimineață”, explică Ana-Maria Doxan, BEO (Business Executive Officer) Nespresso.
Cafea cu stare de bine
„Pentru că momentul acela de la începutul zilei în care îți oferi plăcerea cafelei este definitoriu pentru cum se va desfășura întreaga zi. Uneori ai nevoie de un plus de energie, uneori de un gust reconfortant și de momente de introspecție și conectare cu tine. Iar acum, poți îmbina aceste plăceri cu starea de bine pe care o oferă ingrediente precum ginsengul, vitamina B12 și un plus de cofeină”, mai adaugă Ana-Maria Doxan.
Nestlé Nespresso lucrează cu peste 150.000 de fermieri din 18 țări prin intermediul programului său AAA Sustainable Quality pentru a introduce practici de sustenabilitate în ferme și în peisajele din jurul acestora. Cu sediul în Vevey, Elveția, compania operează în 93 de țări și are peste 14.000 de angajați. În 2023, compania a operat o rețea de retail globală de aproximativ 791 de boutique-uri.
Conform cercetării Euromonitor despre schimbarea atitudinilor în domeniul sănătății și nutriției, produsele pentru îmbunătățirea dispoziției, relaxare, ameliorarea stresului și anxietății și stimularea funcției cerebrale sunt din ce în ce mai răspândite în diverse industrii. Pentru un început de zi echilibrat, se pot alege noile sortimente Nespresso Ginseng Delight, cu extract de ginseng, sau Nespresso Vivida, cu vitamina B12, ce contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
O singură ceașcă de cafea din sortimentul Vivida asigură 32% din valoarea zilnică recomandată de vitamina B12. Este recomandat consumul în cadrul unei diete echilibrate, variate și al unui stil de viață sănătos.
Rolul B12 „în afară” de cafea
Cunoscută și sub numele de cobalamină, vitamina B12 este una dintre vitaminele solubile în apă. Poate fi preluată din alimente precum carnea, lactatele și ouăle. Atunci când acestea intră în stomac, vitamina B12 este eliberată din conexiunile sale, sub acțunea acidului clorhidric și a enzimelor care descompun proteinele. Suplimentele care conțin vitamina B12 sintetică se combină în stomac, fiind absorbite î intestinul subțire. Rolul vitaminei B12 în organism este complex.
Aceasta este esențială pentru buna funcționare a sistemului nervos, participând la producerea de celule roșii în sânge. De asemenea, participă activ la formarea mielinei, care înconjoară nervii. Atunci când apare deficitul de vitamina B12, se pot dezvolta afecțiuni precum neuropatia periferică sau boli care duc la afectarea memoriei.
Vitamina B12 este una dintre enzimele responsabile pentru metabolismul proteinelor, grăsimilor și carbohidraților. Un nivel optim de vitamina B12 si de acid folic reglează homocisteina. Hiperhomocisteinemia este un factor de risc pentru dezvoltarea aterosclerozei.
Efectele pozitive ale ginsengului
Ginsengul este una dintre cele mai renumite plante cu proprietăți medicinale la nivel global. Apărut originar în America de Nord și Asia, poate fi adesea întâlnit sub denumirea de „ginseng american” sau „ginseng asiatic”.
Datorită efectelor sale pozitive pe care le aduce asupra sănătății este cultivat acum în toată lumea. Pentru a înțelege mai bine beneficiile acestei plante, este esențial să aflăm câteva informații importante.
Ginsengul, cunoscut si sub denumirea științifică de Panax Ginseng, este o plantă perena din familia araliaceelor. Deși poate fi găsită și în flora spontană, aceasta este cultivată în majoritatea regiunilor. O explicatie pentru acest fapt o poate reprezenta și semnificația cuvântului „panax”, care în limba greacă se traduce ca însemnând „vindecă tot”.
În prezent, există 11 specii cunoscute de ginseng, toate aparținând aceluiași gen Panax. Pe piața de consum sunt disponibile două variante ale acestei plante, acestea fiind diferite în funcție de modalitatea de procesare.
Ce nu știați despre cafea
Cafeaua este una dintre cele mai simple, dar cele mai uimitoare băuturi, după cum spun aproape în majoritate specialiștii. Cafeaua este preparată dintr-un amestec de apă fierbinte și boabe de cafea uscate, prăjite și măcinate. În cele mai multe zone ale lumii, cafeaua este a doua cea mai consumată băutură după apă. Mulți oameni consumă trei căni de cafea pe zi. Cafeaua conține cofeină, un compus care îmbunătățește starea de spirit, funcționarea creierului și performanța sportivă, eliminând senzația de somnolență.
În plus, poate susține procesul de slăbire și poate preveni afecțiuni precum diabetul de tip 2, Alzheimer și anumite boli de inima. Cu toate acestea, excesul de cafea, că orice alt exces, poate fi nociv pentru sănătate. Consumul excesiv de cafea are că rezultat un aport excesiv de cofeină, ceea ce poate provoca probleme de sănătate.
Foarte mulți oameni beau cafea pe stomacul gol, dimineața și se întreabă adeseori dacă este dăunător. Potrivit studiilor și analizelor, deși nu există suficiente dovezi care să susțină premisa, unii medici și nutriționiști le recomandă oamenilor să nu bea cafea pe stomacul gol.
Citiți și: Festival de cocktailuri la București. Începe World Flair Bartending Battle