Ultimele stiri din sectiunea De gustibus
Rețeta prăjiturii cu care Elena Lasconi a câștigat Masterchef
Elena Lasconi, candidata USR la președinție, a câștigat emisiunea MasterChef de la…
Cum să faci bere artizanală acasă – Rețetă pas cu pas
Berea artizanală câștigă popularitate în România, fiind apreciată pentru aromele sale unice…
Rețetă de cârnați de casă pentru Crăciun. Idei de la Gina Bradea, Jamila și Laura Laurențiu
Cauți o rețetă de cârnați de casă, delicioși și sănătoși, pentru masa…
Manu Bistro – “Grill, soul and more” din pasiune pentru gastronomie
Situat într-o clădire din perioada interbelică, Manu Bistro din Târgoviște este un…
Rețeta de gogoșari murați a doamnei Silica
De ce să citiți rețete de pe net, cum ar fi rețeta…
Rețetă de cheesecake Dubai cu fistic și ciocolată. Îți va plăcea mai mult decât ciocolata Dubai!
Pentru că ciocolata Dubai face furori, de ce n-am prepara și cheesecake…
Ce este ciocolata Dubai, care face furori și în România/ Rețetă
Ce este ciocolata Dubai și ce are atât de special, se pot…
Sofia Vicoveanca a dezvăluit secretul rețetei sale de murături
Sofia Vicoveanca nu este doar o artistă foarte îndrăgită, ci și o…
Țuica, soră cu românul
"Țuica, soră cu românul" putem spune, parafrazând de eminescianul "codrul, frate cu…
Rețetă de parizer de casă. Rezultatul: mezel gustos, sănătos, fără E-uri
Rețetă de parizer de casă. Poți găti și tu, în casă, un…
Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Ștefan Popescu
Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Ștefan Popescu a…
Cât costă un burger din carne de crocodil. Se poate mânca la Snagov
Ești curios cât costă un burger din carne de crocodil? Ai avea…
Până când se ciocnesc ouăle roșii de Paște
Până când se ciocnesc ouăle roșii, cel mai popular obicei de Paștele…
Cozonacul, istorie și tradiție. Rețeta lui Kogălniceanu și Negruzzi
Cozonacul reprezintă un minunat „desert”, despre care mulți cred că l-au inventat…
Rețeta de ouă umplute a lui Sorin Bontea. Deliciul perfect pentru Paște
Rețeta de ouă umplute a lui Sorin Bontea este foarte simplă și…
Jocurile Olimpice 2024: Restaurant non-stop pentru sportivi. Ce vor mânca
Jocurile Olimpice 2024 de la Paris prezintă și unele aspecte...gastronomice. Respectiv, restaurantul…
Istoria micilor. Când i-au mâncat românii prima oară
O legendă populară, ba chiar urbană, sugerează că micii au fost creați…
“Café Transilvania”, băutura care a reprezentat România în finala Lavazza Barista Challenge
"Café Transilvania" este băutura care a reprezentat România în finala Lavazza Barista…
Vedete la Târgul de Florii de la Ministerul Agriculturii
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia, în parteneriat…
CoffeEast la Hala Laminor. Primul festival regional al cafelei
În perioada 19-21 aprilie, Hala Laminor din Sectorul 3 găzduiește „CoffeEast”, un…
Meniu de Paște cu puține calorii. Cum să te bucuri de sărbătoare fără teama că te îngrași
Meniu de Paște cu puține calorii. Da, te poți bucura de sărbătoare,…
Maioneză de post cu pufuleți. Alte câteva rețete simple și gustoase
Maioneză de post cu pufuleți. Poate părea ciudat să auzi că se…
Târg de produse autohtone în curtea ministerului Agriculturii
Un nou târg cu produse agroalimentare româneşti este organizat, în perioada 29…
O nouă bere apare în România. Ce trebuie să știe nostalgicii
Un brand din România aduce o nouă bere în lumina reflectoarelor. „Este…
Țuica, eroul neștiut. Analiza „relației” alcool-români
Tasting Table constată că țuica este e un fel de „erou neștiut”…
Târg de Dragobete în curte la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizează Târgul de Dragobete, în curtea instituţiei,…
Vrei ciocolată cu jumări? Începe SlanăFest la Brașov
Un eveniment gastronomic cu o denumire demențială a ajuns la a cincea…
Sfecla e prietena cea mai bună a omului. Află de ce.
Sfecla (Beta vulgaris) este o legumă rădăcinoasă cu o gamă largă de…
Apa Alcalină: Mit sau Realitate?
În ultimii ani, apa alcalină a devenit tot mai populară în rândul…
Un brunch organizat de chef Florin Dumitrescu a dezamăgit participanții. Care sunt nemulțumirile
Cunoscutul chef Florin Dumitrescu a organizat weekend-ul trecut un brunch, care i-a…
Poți avea tot timpul pătrunjel proaspăt cultivându-l pe balcon
Pătrunjelul, un ingredient obișnuit în bucătăria noastră, este mult mai mult decât…
Dispariție: 83 de sticle cu vin din legendarul restaurant parizian Tour d’Argent s-au dus pe copcă
Unul dintre cele mai bine cotate restaurante din lume, legendarul Tour d'Argent…
SALVAȚI ANDIVELE! O cultură pe cale de dispariție în România
Andivele, sau cicoarele, au o istorie îndelungată în România, fiind parte integrantă…
Ziua tortului de ciocolată. Povestea pe care nu o știi
Ziua tortului de ciocolată a fost marcată pe 27 ianuarie, dar nu…
Bătaie pe rețeta de pui cu unt. O țară întreagă e pusă pe jar
Delicioasă și recunoscută la nivel mondial, acestea sunt două dintre „ingredientele” care…
Show gastronomic la palatul baronului von Brukenthal, cu rețete de vis
Un show gastronomic de excepție va fi găzduit în seara zilei de…
Povestea unui brutar fericit. Rețeta care îi aduce momentul de glorie
Frédéric Alvergnas este un brutar fericit. În decembrie anul trecut i-a fost…
Italia, țara cu cea mai bună mâncare din lume conform unui studiu Taste Atlas. Pe ce loc se află România?
A fost dezvăluit topul Taste Atlas al celor mai bune 100 de…
Chef Scărlătescu a dezamăgit clienții de Sărbători. ”Ce am trăit, a fost cu adevărat neplăcut”
Charismaticul Chef Scărlătescu este subiectul unui nou mesaj primit pe adresa redacției.…
Campari a anunțat că va achiziţiona Courvoisier. Suma plătită pentru brandul de coniac
Grupul italian de băuturi spirtoase Campari a anunţat achiziţionarea celebrei case franceze…
Producția locală de cârnați, 0,9 miliarde de euro anual. România intră în topul european
România a intrat în clasamentul celor mai importanți producători de cârnați la…
Chef Cătălin Scărlătescu a lansat proiectul ”Grătar de călător”. ”O experiență cu gust amar
Chef Cătălin Scărlătescu şi Gache Costin, mixolog şi antreprenor, au lansat o carte de…
Cine sunt noii juraţi de la Chefi la cuţite. Ce schimbare mai pregătește Antena 1
Antena 1 a anunţat cine sunt noii juraţi de la emisiunea culinară…
Ritualul din top cele mai populare mâncăruri din România, desemnate de Taste Atlas
Publicația TasteAtlas a realizat un top al celor mai populare mâncăruri românești. Bucătăria…
Criză de proporții pe piața cafelei. Care sunt sortimentele la care prețurile vor exploda
Cotaţiile futures la cafea robusta în acest an înregistrează cel mai ridicat…
Deputații au adoptat proiectul pentru înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul pentru înfiinţarea şi funcţionarea Punctelor Gastronomice…
România, al şaselea cel mai mare producător de vin din Europa
România a produs, în 2023, 4,4 milioane de hectolitri de vin, cu…
Comisia Europeană aprobă o nouă indicație geografică din România
Comisia Europeană a aprobat adăugarea produsului românesc din carne de porc afumată…
Exclusiv: De la nava glorioasă, la gloria brânzei franțuzești: Povestea Ile de France, spusă în hala Laminor! /Galerie Foto
Povestea Ile De France începe în 1936, când vaporul cu același nume…
Liliac a investit 3,4 milioane de euro în extinderea cramei de la Batoș
Liliac a investit 3.4 milioane de euro în extinderea cramei de la…