Publicat: 17.07.2025 19:26
Actualizat: 17.07.2025 22:32
Sinigang cu carne de porc este o supă acră delicioasă, preparată cu coaste de porc, legume și un bulion cu aromă de tamarind. Este consistentă, aromată și perfectă pentru vreme rece.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 1 oră și 45 de minute
Timp total: 2 ore
Ingrediente:
900 g coaste de porc, tăiate în bucăți de 5 cm
8 căni de apă
2 roșii mari, tăiate în sferturi
1 ceapă medie, curățată și tăiată în sferturi
2 linguri de sos de pește (opțional)
1 ridiche albă de 15 cm (de obicei se găsește în magazinele asiatice), curățată și feliată în semicercuri de 1,2 cm grosime
2 ardei iuți ½ legătură de fasole lungă (sitaw), cu căpățâni curățate și tăiate în bucăți de 7,5 cm
1 vânătă, cu căpățâni curățate și tăiată în semicercuri de 1,2 cm grosime
6 bucăți de lady finger, cu căpățâni curățate
1 pachet (50 g) pudră de bază de tamarind (se poate cumpăra din orice magazin asiatic)
sare și piper după gust
1 legătură de spanac cu apă sau bok choy, cu capetele tăiate și separate în frunze
Instrucțiuni:
Clătiți coastele de porc și scurgeți-le bine.
Într-o oală, la foc mediu, combinați carnea de porc cu suficientă apă cât să o acopere. Aduceți la fierbere, îndepărtând spuma care se acumulează deasupra.
După ce supa se limpezește, adăugați roșiile, ceapa și sosul de pește. Reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 1 oră până la 1 oră și jumătate sau până când carnea este fragedă, adăugând mai multă apă, dacă este necesar, pentru a menține aproximativ 8 căni.
Adăugați ardeii iuți și ridichi. Continuați să fierbeți la foc mic timp de aproximativ 2-3 minute.
Adăugați fasolea lungă. Continuați să gătiți timp de aproximativ 2 minute.
Adăugați vinetele și okra și gătiți încă 1-2 minute.
Dacă folosiți bază de tamarind ambalată, adăugați-o în oală și amestecați până se dizolvă complet.
Condimentați cu sare și piper după gust.
Adăugați spanacul cu apă sau bok choy și continuați să gătiți timp de aproximativ 1 minut.
Serviți fierbinte.
Note
Pentru o supă mai limpede, puteți fierbe carnea parțial. Aduceți la punctul de fierbere, scurgeți și aruncați lichidul. Clătiți bine carnea și oala și continuați să gătiți cu apă rece proaspătă. Amestecați supa în mod regulat, îndepărtând spuma care se acumulează deasupra.
Informații nutriționale
Calorii: 747kcal, Carbohidrați:
Proteine: 41g,
Grăsimi: 54g,
Grăsimi saturate: 17g, Grăsimi polinesaturate: 9g, Grăsimi mononesaturate: 19g,
Grăsimi trans: 1g, Colesterol: 181mg,
Sodiu: 1077mg,
Potasiu: 1813mg,
Fibre: 9g,
Zahăr: 16g,
Vitamina A: 9953UI, Vitamina C: 129mg,
Calciu: 326mg,
Fier: 5mg
Bucătarul-șef Shyne este specializată în bucătăria asiatică, bucătăria italiană și sushi, dar stăpânește și bucătăria românească. Este mereu încântată să prezinte o parte din farmecul culinar al țării sale natale, Filipinele.