Oficiul de Știri
No Result
Vedeți toate rezultatele
  • ACTUALITATE
    • News
    • Extern
    • Lumea de lângă noi
  • Pamfletul zilei
  • SPECIAL
    • Analiză
    • Interviuri
    • Anchete
    • Reportaje
  • POLITICA
    • Stiri despre Nicusor Dan
  • BUSINESS
  • LIFE
    • Horoscop
    • Entertainment & Showbiz
    • Cultură
    • Style
    • Health & Fitness
    • De gustibus
    • Casa și grădina
  • SPORT
  • OPINII
  • Gica Contra
Oficiul de Știri
  • ACTUALITATE
    • News
    • Extern
    • Lumea de lângă noi
  • Pamfletul zilei
  • SPECIAL
    • Analiză
    • Interviuri
    • Anchete
    • Reportaje
  • POLITICA
    • Stiri despre Nicusor Dan
  • BUSINESS
  • LIFE
    • Horoscop
    • Entertainment & Showbiz
    • Cultură
    • Style
    • Health & Fitness
    • De gustibus
    • Casa și grădina
  • SPORT
  • OPINII
  • Gica Contra
No Result
Vedeți toate rezultatele
Oficiul de Știri
Oficiul de Știri Life De gustibus

Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă

Chef Shyne de Chef Shyne
17/07/2025
in De gustibus
A A
0
Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri
Share pe FacebookShare pe XShare pe Email
Publicat: 17.07.2025 19:26
Actualizat: 17.07.2025 22:32
Sinigang cu carne de porc este o supă acră delicioasă, preparată cu coaste de porc, legume și un bulion cu aromă de tamarind. Este consistentă, aromată și perfectă pentru vreme rece. 
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 1 oră și 45 de minute
Timp total: 2 ore

Ingrediente: 

900 g coaste de porc, tăiate în bucăți de 5 cm
8 căni de apă
2 roșii mari, tăiate în sferturi
1 ceapă medie, curățată și tăiată în sferturi
2 linguri de sos de pește (opțional)
1 ridiche albă de 15 cm (de obicei se găsește în magazinele asiatice), curățată și feliată în semicercuri de 1,2 cm grosime
2 ardei iuți ½ legătură de fasole lungă (sitaw), cu căpățâni curățate și tăiate în bucăți de 7,5 cm
1 vânătă, cu căpățâni curățate și tăiată în semicercuri de 1,2 cm grosime
6 bucăți de lady finger, cu căpățâni curățate
1 pachet (50 g) pudră de bază de tamarind (se poate cumpăra din orice magazin asiatic)
sare și piper după gust
1 legătură de spanac cu apă sau bok choy, cu capetele tăiate și separate în frunze
 Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri

Instrucțiuni:

Clătiți coastele de porc și scurgeți-le bine.
Într-o oală, la foc mediu, combinați carnea de porc cu suficientă apă cât să o acopere. Aduceți la fierbere, îndepărtând spuma care se acumulează deasupra.
După ce supa se limpezește, adăugați roșiile, ceapa și sosul de pește. Reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 1 oră până la 1 oră și jumătate sau până când carnea este fragedă, adăugând mai multă apă, dacă este necesar, pentru a menține aproximativ 8 căni.
Adăugați ardeii iuți și ridichi. Continuați să fierbeți la foc mic timp de aproximativ 2-3 minute.
Adăugați fasolea lungă. Continuați să gătiți timp de aproximativ 2 minute.
Adăugați vinetele și okra și gătiți încă 1-2 minute.
Dacă folosiți bază de tamarind ambalată, adăugați-o în oală și amestecați până se dizolvă complet.
Condimentați cu sare și piper după gust.
Adăugați spanacul cu apă sau bok choy și continuați să gătiți timp de aproximativ 1 minut.
Serviți fierbinte.

Note 

Pentru o supă mai limpede, puteți fierbe carnea parțial. Aduceți la punctul de fierbere, scurgeți și aruncați lichidul. Clătiți bine carnea și oala și continuați să gătiți cu apă rece proaspătă. Amestecați supa în mod regulat, îndepărtând spuma care se acumulează deasupra.

Informații nutriționale 

Calorii: 747kcal, Carbohidrați:

Cuprins articol

Toggle
  • Ingrediente: 
  • Instrucțiuni:
  • Note 
  • Informații nutriționale 

Proteine: 41g,

Grăsimi: 54g,

Grăsimi saturate: 17g, Grăsimi polinesaturate: 9g, Grăsimi mononesaturate: 19g,

Grăsimi trans: 1g, Colesterol: 181mg,

Sodiu: 1077mg,

Potasiu: 1813mg,

Fibre: 9g,

Zahăr: 16g,

Vitamina A: 9953UI, Vitamina C: 129mg,

Calciu: 326mg,

Fier: 5mg

Citește și: Rețetă Linguini alla Carbonara
author avatar
Chef Shyne
Bucătarul-șef Shyne este specializată în bucătăria asiatică, bucătăria italiană și sushi, dar stăpânește și bucătăria românească. Este mereu încântată să prezinte o parte din farmecul culinar al țării sale natale, Filipinele.
Citește mai mult
Taguri: bucătărieFilipinegastronomierețete
Parteneri
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Articole similare

Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri
Cultură

Târguri de Sfântul Andrei în București. Tradiții și gastronomie

26/11/2025
Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri
ACTUALITATE

Carte de rețete inedită în România. Peste 50 de rețete autentice sunt în colecție digitală

22/11/2025
Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri
Cultură

Sărut-mâna pentru masă! Rețete și cultura la farfurie

03/11/2025
Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri
Cross

Bulalo – supă de măduvă osoasă de vită

03/09/2025
Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri
Cross

Curry de pui în stil filipinez

17/08/2025
Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri
Entertainment & Showbiz

Când începe Asia Express 2025, în această toamnă. Data anunțată oficial de Antena 1

07/08/2025
Afișează mai multe

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește Oficiul de Știri pe


PAMFLETUL ZILEI
Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri
Pamfletul zilei
Bombele nucleare ale doamnei Șoșoacă
de Flaviu Mitroi
26/11/2025
0

Nu-i așa că i-ați simțit lipsa Dianei Șoșoacă, spaima restaurantelor și a cantinelor? Deși s-a dus să facă ravagii la...

Citește mai multDetails
ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ
Atac armat în Washington, aproape de Casa Albă: doi militari din Garda Națională a SUA au fost uciși / Reacția lui Trump
Adriana Săftoiu și Robert Schwartz, noii șefi ai TVR și ai radioului public
Senatorul Ninel Peia anunță depunerea unei moțiuni de cenzură – surse
Donald Trump lansează ideea: Ucraina să cedeze teritorii
Eurohold Bulgaria și Euroins Insurance Group deschid o nouă acțiune de arbitraj la Washington și cer României despăgubiri de 575 milioane de euro
A început ședința Parlamentului: Nicușor Dan prezintă Strategia Națională de Apărare 2025–2030 LIVE VIDEO
banner proger
Sinigang de porc (supă tradițională filipineză) – Rețetă | Oficiul de Știri

Oficiul de Stiri este un site de știri online, care acoperă subiecte naționale și internaționale, cu informații de actualitate, articole de opinie și analize.

Site-ul publică știri din domenii diverse, precum economie, energie, externe, justiție, social, business, cultură, educație, politică, lifestyle.

  • Actualitate
  • Extern
  • Lumea de lângă noi
  • Alegeri 2025
  • Business
  • Călătorii
  • Motion
  • News
  • Politică
  • Sport
  • Life
  • Casa și grădina
  • Cultură
  • De gustibus
  • Entertainment & Showbiz
  • Health & Fitness
  • Horoscop
  • Style
  • Gica Contra
  • Pamfletul zilei
  • Opinii
  • Pastila de râs
  • Special
  • Analiză
  • Anchete
  • Interviuri
  • Reportaje
  • Politica de confidențialitate
  • Politica de cookies
  • Politica editorială
  • Termeni și condiții
  • Despre
  • Redacția
  • Contact

© 2025 toate drepturile rezervate oficiuldestiri.ro

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
Vedeți toate rezultatele
  • Breaking News
  • Pamfletul zilei
  • ACTUALITATE
    • News
    • Extern
    • Lumea de lângă noi
  • Special
    • Anchete
    • Reportaje
  • Politică
    • Stiri despre Nicusor Dan
  • Business
  • Life
  • Sport
  • OPINII
  • Gica Contra
  • Echipa
  • Telefon: 0799007711
  • Email: office@oficiuldestiri.ro

© 2025 toate drepturile rezervate oficiuldestiri.ro