În perioada Postului Paștelui puteți încerca rețeta lui masterchef Sorin Bontea pentru foccacia de post, un preparat delicios și foarte simplu de gătit sau pe cea de gogoși de post! Dacă urmați indicațiile lui Sorin Bontea, foccacia de post va fi ieși pufoasă și gustoasă și la fel și gogoșile, chiar dacă nu conțin brânză, unt, lapte sau ouă.
Ingrediente pentru foccacia de post – rețeta lui Sorin Bontea
- 600 gr făină
- 3 gr drojdie uscată
- 480 ml apă
- 12 gr sare
- 30 ml ulei măsline
- roșii cherry
- măsline negre
- rozmarin.
Cum se prepară foccacia de post
„Toate ingredientele se amestecă și se obține un aluat elastic, nelipicios, care va sta la dospit aproximativ 1 oră. La final, blatul va ieși pufos, iar toppingurile de roșii cherry și măsline negre îi vor da preparatului un gust desăvârșit„, a spus Sorin Bontea.

Citește și: Mierea de albine este de post sau nu? Ce spun preoții
Citeste si: Postul Paștelui 2025. Când sunt zile cu dezlegare la pește
Citește și: Rețeta tradițională pentru plăcinta cu mere de post
Gogoși de post – rețeta lui Sorin Bontea și mod de preparare
Sorin Bontea a dezvăluit pe rețelele de socializare rețeta de gogoși de post pe care a prezentat-o în detaliu. De la ingrediente, la rezultatul final, își plouă în gură doar urmărind cum sunt preparate!
„Gogoși de post: 1 kg făină, 750 ml apă, 35 g drojdie proaspătă, 4 linguri zahăr, 1/2 lingură sare, 4 linguri ulei floarea soarelui. Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile!”, a transmis Chef Sorin Bontea pe rețelele de socializare.








