Trei școli cu 2.000 de elevi au primit o donație de cărți noi, în cadrul proiectului ”Citește și crește cu AKTOR”, pentru renașterea bibliotecilor școlare din România. Donația a fost făcută de compania de construcții AKTOR, cu sprijinul Federației Naționale a Părinților (FNaP ProEDU) și al Editurii Arthur.
O importantă donație de cărți, primită de școli din Ilfov, Brașov și Alba
Elevii unor școli care aveau nevoie să aducă modificări bibliotecilor sunt încântați că au ce citi de acum încolo pentru mult timp. Este vorba despre 2.000 de copii și adolescenți care învață la școlile gimnaziale Nr. 1 din Ciorogârla (ilfov), „Apaczai Csere Janos” din Apața și „Ovidiu Hulea” din Aiud. Aceștia aveau o bibliotecă modestă la școală, iar compania de construcții AKTOR a decis să le doneze peste 1.200 de cărți noi.
Pe lângă acestea, școlile au primit și mobilier de bibliotecă, după cum a explicat Antonis Kyriakos, Director General al AKTOR România.
„Cele trei școli sunt în localități în zona cărora AKTOR a derulat sau derulează proiecte de infrastructură. Este vorba Ciorogârla unde vom finaliza în primăvară Lotul 3 din Autostrada A0 Sud, Apața, unde AKTOR forează cele mai lungi tuneluri feroviare din România, respectiv Aiud, unde am realizat Lotul 2 din Autostrada A10 Sebeș-Turda. Am creat și creăm infrastructură, acum le oferim șansa celor mici să citească și să afle lucruri noi, să se dezvolte intelectual și să devină adulți educați. Vreau să subliniez că toate cărțile sunt noi, titlurile fiind selectate în conformitate cu recomandările pedagogice pentru vârsta elevilor”, a transmis Antonis Kyriakos, Director General al AKTOR România.
„Sunt încântat să susțin acest proiect prin care AKTOR a făcut posibil ca două mii de copii să se bucure de magia lecturii, pe fondul resurselor în scădere în multe biblioteci școlare, în special în zonele defavorizate. Am recunoscut rolul esențial pe care îl joacă bibliotecile în completarea educației celor mici și în asigurarea unui acces egal la cunoștințe pentru toți copiii. Sperăm că acest proiect să servească drept inspirație și pentru alți posibili donatori de carte.”, a mai spus Eugen Ilea, președinte Federației Naționale a Părinților (FNaP) ProEDU.
”Cărțile primite sunt un dar neprețuit”
Director General al AKTOR România a subliniat că, pe lângă numeroasele cărți, unitățile de învățământ au primit și piese noi de mobilier. În plus, cei de la Școala Gimnazială nr. 1 din Ciorogârla au mai primit un atelier sub titlul ”Cum ia naștere o carte”.
„Cărțile primite sunt un dar neprețuit, de care se vor bucura mulți copii de acum încolo. Achiziția unei cărți reprezintă un efort financiar pentru multe familii, așa că această donație compensează o lipsă cronică, până acum, din educația celor mici. Suntem recunoscători pentru acest gest atât de frumos și atât de util pentru copiii noștri.”, a spus prof. Gabriela Ilisie, director Școala Gimnazială nr. 1 Ciorogârla.