Rețeta de ouă umplute a lui Sorin Bontea este foarte simplă și rezultatul îi va uimi pe cei dragi. Ouăle umplute vor fi deliciul perfect pentru masa de Paște și nici nu trebuie să aveți sorț de masterchef pentru a le prepara.
Rețeta de ouă umplute e una din preferatele lui Sorin Bontea, după cum chiar bucătarul a mărturisit.
„Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute! Și când zici ouă umplute, zici… copilărie! De sărbători, mama făcea întotdeauna ouă umplute și mărturisesc că mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă… aș mânca fără număr!
Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari, așa că m-am gândit să vă arăt câteva variante de a face ouă umplute”, a scris Sorin Bontea pe contul personal de Instagram.
Citește și: Ce mâncam în vacanță dacă nu vrem să ne îngrășăm
Rețeta de ouă umplute a lui Sorin Bontea
Pentru rețeta de ouă umplute a lui Sorin Bontea aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 9 ouă fierte;
- somon afumat;
- 3 linguri Chives;
- 200 grame de cremă de brânză.
Există și o variantă cu ouă umplute cu ton. Pentru asta ai nevoie de:
- 9 ouă fierte;
- ton;
- o lingură de hrean pisat;
- 200 de grame de cremă de brânză;
- sare și piper, după gust.
Cum se prepară ouăle umplutem după rețeta lui Sorin Bontea
Dacă vă doriți ouă umplute după rețeta clasică, adică cea cu pate, aveți nevoie tot de nouă ouă fierte, iar pe lângă pateul preferat, mai trebuie să adăugați 50 de grame de unt, 200 de grame de cremă de brânză și condimente, în funcție de cât de piperat sau sărat mâncați. Aceste ingrediente dau un gust aparte umpluturii și invitații vor fi uimiți de această delicatesă.
Prepararea ouălor este simplă, așadar! Se fierb ouăle, apoi se taie în jumătate. Gălbenușurile se împart în boluri separate, în funcție de umplutura aleasă: cu somon, ton sau pate.
Se amestecă ingredientele cu mixerul și se umplu albușurile înjumătățite, așa cum știu toate gospodinele. Ouăle se păstrează la rece și se consumă după aproximativ două-trei ore. Se pot decora cu fulgi de chilli, bacon crocant sau frunze de pătrunjel.
Citește și: De ce mâncăm în exces alimente ultraprocesate și cum ne poate afecta acest lucru