În 2023 românii au comandat un burger la fiecare trei secunde, cele mai multe comenzi fiind plasate din București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, potrivit unui studiu recent.
Astfel, în 2022, prin această platformă, în România au fost livrați 9.229.640 de burgeri, acest preparat fiind pe primul loc în topul preferințelor utilizatorilor, urmat de shaorma și pizza. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă față de anul 2021, de 40%.
Momentul în care românii au comandat 253 de burgeri pe minut
Minutul de aur al anului în ceea ce privește consumul de burgeri a fost înregistrat la data de 28 februarie 2022, la ora 9.44, moment în care românii au comandat 253 de burgeri pe minut.
Conform Mediafax, românii au obiceiul de a comanda pentru cină burger. România ocupă astfel locul al treilea la nivel global în ceea ce privește consumul de burgeri din rețeaua Glovo de 25 de țări.
La data de 28 mai, se celebrează Ziua Internațională a Burgerului. Îndrăgitul fel de mâncare este format din carne de vită tocată și condimentată, la grătar. Aceasta este așezată între două felii de pâine sau o chiflă. Carnea este acoperită cu ceapă, ardei, murături, ceapă feliată sau brânză.
Cel mai mare hamburger din lume
De asemenea, sunt adăugate condimente, la alegere, precum ketchup, muștar sau maioneză. Oricare dintre aceste combinații creează o versiune americană modernă a unui hamburger, arată publicația nationaldaycalendar.com.
Cel mai mare hamburger din lume a fost preparat pe 2 septembrie 2012. Locația unde a fost preparat a fost Carlton, Minnesota. Acesta a costat 2.014 de lire sterline
Există multiple controverse cu privire la originea hamburgerului. Cu toate acestea, cel mai probabil, burgerul a apărut, pentru prima dată, în secolul al XIX-lea sau începutul secolului al XX-lea.
De-a lungul anilor, hamburgerul a devenit o importantă specialitate culinară în Statele Unite.