Zarea va prelua companiile Domeniile Dealu Mare și Vitis. Detaliile tranzacției

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Zarea urmează să preia  Domeniile Dealu Mare și Vitis, precum și unele active care aparțin Societății de Promovare a Vinului, după cum transmite compania.

Astfel, Zarea va prelua 70% din capitalul social al companiilor Domeniile Dealu Mare și Vitis și o parte din activele Societății de Promovare a Vinului care constau în mărci comerciale și în curs de înregistrare, domenii web, conturile de social media, toate stocurile și activele fixe.

Zarea este o companie producătoare de băuturi alcoolice înființată în anul 1912, cu un portofoliu actual de peste 20 de branduri din categoria vinuri spumante, aperitive și băuturi spirtoase. Cele trei companii preluate activează în producția și comercializarea de vinuri. Vitis administrează plantaţiile de vie, Domeniile Dealu Mare se ocupă de producţie şi cramă, în timp ce distribuţia este operată de Societatea de Promovare a Vinului.

Această operaţiune nu ridică obstacole semnificative

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE