Weekend Sessions și Muzeul Bucureștiului vă invită la ultimele întâlniri din sezonul de vară, care vor avea loc pe 27 si 28 iulie. Programul pentru sâmbătă, 27 iulie, include tururi ghidate.
Este vorba despre tururi ghidate cu Ana Maria Maciucă de la MMB, la orele 15:00 și 16:30. Seara, vizitatorii se vor bucura de o sesiune de muzică clasică cu soprana Andreea Pîrvulescu, între orele 17:30 și 18:30, urmată de concertul Interbelic Mood cu Claudia Ciobanu, Victor Ion Valentin și chitaristul Bogdan Tănase, între orele 18:30 și 20:00.
Duminică, 28 iulie, programul continuă cu tururile ghidate, urmate de concertul de vioară și violoncel susținut de Alina Horez și Alexandra Pascaru, între orele 17:00 și 18:00, și spectacolul „La belle musique française” cu Monica Opra și Alexandru Nuca, între orele 18:00 și 19:30. În ambele zile, de la ora 15:00, se vor desfășura ateliere de educație digitală și robotică organizate de MindHub București Unirii, precum și ateliere pentru toate vârstele susținute de Comunitatea AntrepreMame.
„Vino cu prietenii la Palatul Suțu pentru ultimul weekend din sezonul de vară Weekend Sessions! Intrare liberă pentru relaxare la această ediție specială, în weekend, de la 15.00 cu băuturi de vară și retro vibe de Micul Paris. Serile se încheie cu un concert de muzică clasică susținut de soprana Andreea Pîrvulescu sâmbătă și interbelic mood cu Claudia Ciobanu și Victor Ion Valentin. Duminică, vă așteptăm cu un concert de vioară și violoncel, o sesiune ”La belle musique française” și o sesiune de dans pe muzică jazz din anii ’20-’50”, transmit organizatorii.

Expoziții la Muzeul Bucureștiului
Vizitatorii vor descoperi la Palatul Suțu expozițiile deschise în această perioadă, inclusiv expozițiile tematice: „Dinamica palatelor voievodale de la București și Târgoviște în perioada medievală”, „Gheorghe Marinescu – o viață dedicată muncii, științei, progresului”, „Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești”, „Mărturii din Gulag: memoria victimelor regimului totalitar-comunist” și „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”, precum și expoziția permanentă „Timpul orașului”.
Programul poate fi urmărit pe: www.weekendsessions.ro
Weekend Sessions este o inițiativă culturală independentă dedicată celebrării spațiilor culturale de referință și încurajării socializării alături de antreprenori și artiști independenți.
Dacă nu știați, a ânceput și Școala de Vară la Muzeul Bucureștiului. Astfel, în plină vară, frumosul muzeu și-a deschis porțile pentru cea mai captivantă ediție a programului „Școala de Vară la MMB” de până acum. Totul promite o vacanță de neuitat în oraș iar programul îl puteți parcurge aici, pe oficiuldestiri.ro.

Vacanță plină de descoperiri la Muzeul Bucureștiului
Atelierele din cadrul Școlii de Vară la MMB se vor desfășura în lunile iulie și august, dar și la început de septembrie 2024, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti, nr. 8), Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151), Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă, nr. 26), Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 21), Muzeul Victor Babeș (Str. Andrei Mureșanu, nr. 14A), Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (Str. Vasile Alecsandri, nr. 16) și Muzeul de Artă Populară dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1).
Pentru înscrieri și detalii legate de fiecare activitate organizată în cadrul programului „Școala de Vară la MMB”, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro. Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descrierea fiecărui program.
PROGRAMUL ȘCOLII DE VARĂ LA MMB 2024 este disponibil aici
Ce nu știați despre Palatul Șuțu (Muzeul Bucureștiului)
Tot dacă nu știați, Muzeul Municipiului București are în componența sa 12 muzee și case memoriale. MMB s-a afirmat ca fiind un centru informațional, cultural și educațional, centru activ al unei rețele de organizații. Muzeul este un punct de reper pentru comunitățile culturale bucureștene, precum și pentru mediul academic și științific. Inaugurarea propriu-zisă a instituţiei muzeale a avut loc pe data de 22 noiembrie 1931, în prezența primului ministru Nicolae Iorga, a primarului general Dem I. Dobrescu, a foştilor primari Matei Gh. Corbescu şi Emil Petrescu, precum şi a primului director al Muzeului, cunoscutul colecţionar dr. George Severeanu.
Palatul Suțu este un loc emblematic în inima Bucureștiului, cu o istorie bogată și o importanță culturală deosebită. Construit în secolul al XIX-lea, acest palat a fost inițial proprietatea familiei boierești Suțu și a avut multiple funcții de-a lungul timpului.
O incursiune fascinantă în trecut
Astăzi, Palatul Suțu găzduiește Muzeul Municipiului București și oferă vizitatorilor săi o incursiune fascinantă în trecut. Una dintre importanțele sale culturale constă în faptul că pune la dispoziția publicului colecțiile muzeale care ilustrează evoluția orașului București de-a lungul timpului. Expozițiile permanente prezintă aspecte diverse ale vieții bucureștenilor din diferite perioade istorice: arhitectura urbanistică, viața cotidiană, artizanatul sau obiectele folosite la curtea domnească.
Cu ajutorul exponatelor expuse, vizitatorii pot face o călătorie prin timp și pot descoperi cum s-au schimbat straturile sociale ale orașului sau cum au influenţat evenimente importante dezvoltarea sa urbanistică şi culturală.
Descoperiți la Palatul Suțu expozițiile deschise în această perioadă
Expoziții tematice
„Dinamica palatelor voievodale de la București și Târgoviște în perioada medievală”
„Gheorghe Marinescu – o viață dedicată muncii, științei, progresului”
„Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești”
„Mărturii din Gulag: memoria victimelor regimului totalitar-comunist”
„Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”
Expoziția permanentă “Timpul orașului”
Tarifele sunt următoarele: 13 lei pentru adulți, 6 lei pentru biletele reduse. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 7 ani și pentru persoanele cu dizabilități. Biletele pot fi achiziționate numerar la intrare sau online pe site-ul muzeului. Ore de vizitare: 10.00-18.00 (ultima intrare 17.30).