back to top
spot_img

Walt Disney trece la „dansul indian”. Cu cine fuzionează

Un proiect care va avea peste 750 de milioane de telespectatori pe râvnita piaţă indiană. Tranzacţia rămâne supusă aprobărilor de reglementare.

Walt Disney a făcut anunțul: va fuziona afacerile cu conglomeratul indian Reliance. Companiile îşi vor combina diviziile Star India şi Viacom18. Astfel, „dansul indian” al afacerilor Disney va presupune nou-creatul joint venture Star India, evaluat la aproximativ 8,5 miliarde de dolari, potrivit CNBC.  

Proiectul va avea peste 750 de milioane de telespectatori pe râvnita piaţă indiană, se arată într-un comunicat. Tranzacţia rămâne supusă aprobărilor de reglementare şi ale acţionarilor.

Acordul este de aşteptat să fie finalizat fie în ultimul trimestru al acestui an, fie în primul trimestru din 2025. După finalizarea tranzacţiei, Reliance, condusă de cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, va controla societatea mixtă şi va injecta 1,4 miliarde de dolari în strategia de creştere a acesteia.

Structura de proprietate va cuprinde o cotă de 16,34% pentru Reliance, 46,82% pentru Viacom18 de la Ambani şi 36,84% pentru Disney.

CEO-ul Walt Disney este încântat de noul parteneriat indian

Soţia lui Ambani, Nita Ambani, va prezida joint-venture-ul, în timp ce membrul consiliului Viacom18 Uday Shankar va ocupa funcţia de vicepreşedinte.

”India este cea mai populată piaţă din lume şi suntem încântaţi de oportunităţile pe care acest joint venture le va oferi pentru a crea valoare pe termen lung pentru companie”, a declarat Bob Iger, CEO-ul Walt Disney.

Într-o declaraţie separată,  fără numerar înainte de impozitare între 1,8 miliarde de dolari şi 2,4 miliarde de dolari în trimestrul curent, aproximativ jumătate dintre acestea reflectând o reducere a valorii activelor nete ale Star India.

1 martie 2024 Bob Iger - CEO Walt Disney
Bob Iger CEO Walt DisneySky News

Walt Disney va avea mulți directori, în actualul „format”

Compania adaugă că, potrivit actualului acord de fuziune, va avea trei directori în consiliul societăţii mixte, RIL având cinci locuri. Doi directori independenţi vor fi, de asemenea, numiţi în consiliu.

Companiile de divertisment se luptă pentru a face incursiuni pe preţuita piaţă indiană, Disney încercând să-şi păstreze prezenţa în ţară, în ciuda pierderilor de abonaţi în cursul anului trecut, a unei revizuiri recente şi a iniţiativei de reducere a costurilor cu 5,5 miliarde de dolari, care va presupune o reducere a forţei de muncă cu 7.000 de angajaţi.

Recent compania Disney comunica faptul că încearcă să revigoreze francizele creative. Doar că s-a încins războiul intern și toată lumea vrea „la butoane”.

Compania dorește să facă afacerea de streaming profitabilă și să găsească parteneri care să ajute la construirea viitorului digital al ESPN. Doar că totul nu este deloc ușor și, așa cum se întâmplă când se doresc schimbări în marile companii, toată lumea vrea să se aleagă cu ceva.

1 martie 2024 Walt Disney face afaceri cu India
Walt Disney face afaceri cu IndiaNews18

Citiți și: 

Cine stă la butoane? Război în compania Disney

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...