back to top
spot_img

ESTE IREAL! Vlad Pascu, „culpă comună” cu tinerii cărora le-a luat viața. Părinții sunt revoltați: „Judecata i-o voi face eu!”

Următorul termen al procesului lui Vlad Pascu, al patrulea, va fi și ultimul

Judecătoria Mangalia a respins, joi, cererea familiilor victimelor de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat în cazul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a intrat cu mașina în două grupuri de opt tineri la 2 Mai, iar doi studenți au murit, la 2 Mai.

Tinerii mergeau pe marginea drumului, în condițiile în care pe acea porțiune de drum nu există trotuar. Adrian Bendeac, avocatul lui Vlad Pascu, a susținut că victimele accidentului circulau neregulamentar şi că este o culpă comună.

Tatăl Robertei, tânăra ucisă de Vlad Pascu: „Să vă fie ruşine!”

La termenul de azi, tatăl Robertei, fata ucisă de şoferul drogat, a ieşit din sala de judecată după ce avocatul a spus că victimele circulau neregulamentar.

„Le-am spus foarte clar: Să vă fie ruşine! Ei trebuie să înţeleagă ce le-am spus eu. Eu nu jignesc decât ceea ce trebuie. Luaţi aminte ce vă spune Dragamir Cătălin acum. De judecat, el nu va fi judecat aici. Judecata eu i-o voi face şi îmi asum ce vă spun”, a declarat tatăl Robertei.

4 aprilie 2024 În România, mortul este de vină! Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat. Părinții sunt revoltați: "Judecata eu i-o voi face!"
În România mortul este de vină Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat

Următorul termen al procesului lui Vlad Pascu, al patrulea, va fi și ultimul

Adrian Cuculis, avocatul părinților victimelor, a precizat că solicitarea de schimbare a încadrării juridice a faptei a fost respinsă după circa o oră de dezbateri.

Avocatul a amintit că la un termen anterior Vlad Pascu, audiat prin videoconferință, și-a recunoscut fapta, iar judecătoarea a acceptat procedura simplificată, ceea ce ar însemna o reducere cu o treime a pedepsei.

„Evident, aveai cumva prefigurată ideea aceasta de a-l păstra pe aceeaşi procedură. Ştim foarte bine că fapta până la zece ani şi şase luni va avea limitele reduse cu o treime din pedeapsa respectivă. Se vor audia la următorul termen martori, se vor audia părţile vătămate, respectiv părţile civile, cele care au rămas înviaţă ca şi părţi vătămate şi data viitoare va fi ultimul termen de judecată (…)

Sunt patru infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa a patru substanţe interzise, iar dosarul 2 Mai avem certitudinea că se va termina pe 18 aprilie, când va fi termenul final”, a declarat Adrian Cuculis, conform News.ro.

El a precizat că judecătoarea l-a anunţat pe Vlad Pascu că poate fi prezent în sală la următorul termen de judecată „dacă doreşte.”

4 aprilie 2024 În România, mortul este de vină! Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat./ Foto: Libertatea
În România mortul este de vină Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat Foto Libertatea

„E o culpă comună”

Apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a susținut, la ieşirea din instanță, că victimele accidentului de la 2 Mai circulau neregulamentar, astfel că „este o vină comună”.

„În raportul de expertiză auto sunt concluziile tuturor experţilor, în sensul în care participanţii la trafic au creat o stare de pericol pasiv în sensul în care se deplasau neregulamentar. E o culpă comună”, a afirmat Adrian Bendeac.

Vlad Pascu a omorât cu mașina doi tineri nevinovați

Pe 19 august anul trecut, la ora 5:20 dimineața, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri care mergeau pe marginea șoselei, din Vama Veche spre 2 Mai. În urma impactului cu maşina, trei tineri au fost răniţi, iar doi au murit.

Roberta Dragomir avea 20 de ani, iar Sebastian Olariu, 21 de ani. Ambii erau studenţi la Facultatea de Geografie din Bucureşti.

Vlad Pascu avea 19 ani, iar expertiza tehnică a stabilit că înainte de impact, maşina avea 103 km/h. Pe acea bucată de drum, cu o curbă deosebit de periculoasă, viteza maximă admisă era de 50 km/h. În plus, acesta se urcase drogat la volan.

CITIȚI ȘI:

A început procesul lui Vlad Pascu. Mărturii terifiante: “Să văd cum arată cel care mi-a omorât copilul” UPDATE

Percheziții la mama lui Vlad Pascu, după tragedia de la 2 Mai. Rețeaua de la care acesta cumpăra droguri, vizată de DIICOT

author avatar
Vlad Andreea Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...