Vitamina D este extrem de importantă pentru organism deoarece este o sursă importantă de energie.
Vitaminele, ca și mineralele, sunt așa-numiți “micronutrienți” care formează un fel de “pânză de păianjen” în organism și contribuie la bună funcționare a tuturor organelor. Vitaminele sunt catalizatori și ajută diferitele părți ale corpului să funcționeze mai bine. Din punct de vedere energetic, există mai multe vitamine.
Este vorba despre cele yin (hidrosolubile, de exemplu B și C) și mai multe vitamine yang (cele liposolubile, de exemplu A, D, E și K).
Deși într-o mică măsură, putem găsi vitamina D în peștii grași, cum ar fi somonul. Uleiul din ficat de cod este renumit pentru bogăția sa în grăsimi polinesaturate (în special Omega-3). Acestea sunt asociate cu proprietăți analgezice, antiinflamatorii și anticoagulante. Acest ulei conține o cantitate bună de vitamina D. Gălbenușul de ou este o sursă de vitamine și minerale. El conține toate grăsimile și colesterolul din oul întreg și aproximativ jumătate din proteine. Gălbenușul este a doua cea mai mare sursă alimentară de vitamina D, după
pește.
Ciupercile pot fi o sursă importantă de vitamina D. Nu toate ciupercile conțin aceeași cantitate de vitamină.
Printre exemple se numără porcini, morel, chanterelle și chanterelle. Prataiolo (cunoscut și sub numele de champignon sau Portobello) nu este neglijabil, dar nici deosebit de bogat în vitamina D. S-a demonstrat că unele macroalge, cum ar fi alga brună Sargassum multicum, pot conține, de asemenea, cantități mari de vitamina D (90 μg/100 g). Macroalgele consumate pe scară largă nu sunt considerate o sursă satisfăcătoare de vitamina D.