Viitorul digital sună din ce în ce mai înspăimântător, potrivit unora dintre analiști. Curând, ChatGPT va putea ţine minte informaţii despre utilizatori de la un chat la altul, ceea ce ar putea avea multiple implicații.
Concret, OpenAI va da posibilitatea chatbot-ului să memoreze discuţiile anterioare şi ceea ce a învăţat despre utilizator, putând să folosească aceste informaţii pentru a oferi răspunsuri personalizate mai bune.
Teoretic, asta ar trebui să se concretizeze într-un nivel de funcţionalitate superior şi o înţelegere mai bună a cerinţelor venite de la utilizatori.

Viitorul digital: Se deschid dezbaterile despre intimitate și viață privată
Și în acest caz se deschid dezbaterile despre intimitate și viață privată. Pe lângă antrenarea modelelor lingvistice, informaţiile pot fi folosite pentru a realiza un profil al utilizatorului, care poate fi folosit pentru targetarea cu reclame, dar şi în alte scopuri.
Aşa-numita memorie va fi activată în mod implicit, iar cei care nu doresc să o folosească vor trebui să o dezactiveze manual. Cei care o preferă, vor putea fie să lase chatbot-ul să înveţe tot ce poate despre ei, fie să aleagă a fi păstrate doar anumite informaţii.
Alături de ChatGPT, vor căpăta memorie toţi chatboţii personalizaţi care sunt disponibili în magazinul oficial operat de OpenAI. Pentru moment, memoria este disponibilă doar pentru un procent mic de utilizatori, în cadrul unui test.

Viitorul digital: Domenii precum extremismul și competența științifică
Directorul general OpenAI, Sam Altman, a vorbit despre necesitatea reglementării domeniului inteligenței artificiale din cauza riscurilor pe care aceasta le-ar putea reprezenta pentru omenire. Totuși, compania pe care o conduce dezvoltă în continuare aplicații de inteligență artificială, în ciuda unor apeluri pentru o pauză.
O evoluție ulterioară anunțată de companie a fost aceea că utilizatorii vor putea afișa imagini ChatGPT pe care AI le va putea vizualiza și analiza. Compania susține că a testat modelul „în domenii precum extremismul și competența științifică” pentru a-i ajuta să-l implementeze în mod responsabil.
Viitorul digital: Un partener de conversație…
Programul ChatGPT a fost lansat spre sfârșitul anului 2022 de OpenAI, startup-ul de inteligență artificială co-fondat de Elon Musk, pe care miliardarul l-a „abandonat” în 2019. Este un „partener de conversație” capabil să îți răspundă la tot felul de întrebări, să rezolve probleme matematice, să scrie articole sau să facă recomandări. La începutul lui 2023, OpenAI a anunțat pe Discord că „robotul” conversațional ar putea avea o versiune monetizată care se va numi ChatGPT Professional.
Chatbot-ul ChatGPT, cu care utilizatorii pot purta conversații inclusiv în limba română, poate trece examenele de la o facultate de drept din SUA, deși are performanțe „mediocre”, conform Reuters..
OpenAI adaugă pe blogul său: „Luăm măsuri pentru a evalua și a atenua părtinirile și pentru a îndepărta ChatGPT de la amintirea proactivă a informațiilor sensibile, cum ar fi detaliile legate de sănătate – cu excepția cazului în care o cereți în mod explicit”…

Citiți și