Ultimul răcnet al modei: Rochiile cu iluzii optice

Actrița Emma Watson a postat luni o fotografie pe Instagram în care purta o rochie Loewe de culoare albastră precum cerul. Nimic special până aici, dar mulţi fani de pe internet au părut încurcaţi de silueta care părea să sfideze gravitatea, potrivit CNN.

Rochia asimetrică, cu decolteul ascuţit, pare să plutească pe lângă trupul Emmei Watson.
Iluzia optică i-a determinat pe unii fani “Harry Potter” să o întrebe pe Watson, care a interpretat-o pe Hermione Granger în filmele de mare succes, dacă nu cumva veşmântul a fost rezultatul unor vrăjitorii de la Hogwarts mai degrabă decât al unor vrăjitorii de modă.

Rochia cu pricina aparține Loewe, brand spaniol condus în prezent de creatorul de modă Jonathan Anderson, care a experimentat cu mare succes în ultimele sezoane rochiile care creează iluzii optice. Respectiv de la siluete radicale ce se schimbă odată cu privirea până la imagini ce înşală ochiul şi te pot face să vezi dublu. Rochia mini a lui Watson provine din colecţia sa de primăvară-vară 2023.

Cine mai poartă rochiile cu iluzii optice

De atunci, piesele colecţiei au fost văzute la Zendaya, Emily Ratajkowski şi Dakota Fanning – care au purtat fiecare look-uri cu flori de anthurium sugestive – în timp ce Gal Gadot a optat pentru o rochie midi pannier neagră mai subtilă pentru un eveniment recent la Tiffany & Co. din New York.

Beyoncé şi-a început turneul “Renaissance” cu un body Loewe personalizat, cu un motiv de mănuşi negre şi unghii roşii care imitau braţele vedetei, în timp ce Karlie Kloss şi-a anunţat sarcina pe covorul roşu de la Met Gala într-o rochie-iluzie cu perle de la această marcă, care o strânge pe corp, iar săptămâna trecută, Jennifer Lawrence a păşit pe covorul roşu din Madrid pentru noul său film, “No Hard Feelings”, într-o rochie Loewe nude cu decolteu în formă de inimă plutitor.

Loewe nu este singurul brand care păcăleşte ochiul cu forme suprarealiste de rochii în acest sezon – prezentând ultima sa colecţie Haute Couture în ianuarie, Viktor & Rolf a sfidat legile fizicii cu rochii de bal construite pe şi în jurul modelelor care le purtau.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE