Uleiul de ricin face minuni pentru păr. Această perioadă poate fi ideală pentru măștile cu ulei de ricin
.Acestea pot pregăti podoaba capilară să reziste temperaturilor ridicate.
Uleiul de ricin este recunoscut pentru numeroasele lui calități
.Sunt cunoscute și avantajele pe care le are în produsele cosmetice destinate oricărui tip de păr. Uleiul de ricin echilibrează cantitatea de sebum, combate mătreața și iritațiile, stimulează circulația la nivelul scalpului și fortifică rădăcinile firelor de păr. Uleiul de ricin este obținut prin presare la rece din semințele plantei cu același nume. El este cunoscut încă din Antichitate, fiind folosit în Egipt și în vechea China ca unguent pentru diverse afecțiuni ale pielii.
Uleiul de ricin are proprietăți antibacteriene și antifungice.
Acidul ricinoleic stimulează circulația la nivelul pielii și hrănește rădăcinile firelor de păr. Tratează micile inflamații și iritații la nivelul scalpului și combate mătreața. Uleiul calmează arsurile solare și elimină bacteriile, curățând porii în profunzime. Părul uscat, alterat de soare va fi rehidratat și fortificat.
Deoarece este un ulei consistent, cu o textură vâscoasă, uleiul de ricin este absorbit mai greu în piele și păr.
El poate fi combinat cu alte uleiuri, mai fluide, organice, pe care pielea le poate primi mai ușor. Uleiul de ricin poate fi combinat cu ulei de măsline extravirgin, presat la rece, ulei din sâmburi de struguri, ulei de migdale, ulei din semințe de în, de cocos sau de argan, dar și cu miere, suc de lămâie sau gălbenuș de ou. După aplicare, masca de păr cu ulei de ricin se lasă să acționeze minim 30 de minute. Astfel, firele vor putea absorbi uleiurile, după care se spală cu un șampon potrivit pentru tipul de păr.
Citiți și