În 2022, în timpul percheziţiei la reşedinţa sa din Florida, Donald Trump a fost supus unei anchete de către FBI, care căuta documente clasificate. Acum, acesta a depus o plângere împotriva Departamentului american al Justiţiei, cerând despăgubiri în valoare de 100 de milioane de dolari pentru tentativa de “persecuţie politică”.
Trump acuză ministrul Justiției și directorul FBI de încălcarea protocoalelor
O plângere depusă săptămâna trecută acuză ministrul Justiției, Merrick Garland și directorul FBI, Christopher Wray, de încălcarea protocoalelor aplicate în cazul foștilor președinți pentru a răni intenționat reputația lui Trump.
Potrivit plângerii care a fost depusă cerând despăgubiri de 100 de milioane de dolari și cheltuieli de 15 milioane de dolari pentru taxele legale, Garland şi Wray nu ar fi trebuit să aprobe percheziția și urmărirea care au avut loc.
În ciuda lipsei de dovezi, candidatul republican în alegerile prezidențiale din noiembrie continuă să acuze fără rușine că democrații își folosesc influența pentru a-l ataca. Trump este notoriu pentru a depune plângeri și apoi retrage acuzațiile fără niciun motiv aparent.
Trump a stârnit controverse

În luna mai, Donald Trump a stârnit controverse după ce a sugerat că un mandat de percheziție al FBI arăta că președintele Joe Biden dorește moartea sa.
Conform formulei standard a FBI, documentele judiciare au fost elaborate pentru a permite agenţilor să folosească forţa mortală numai în cazurile de risc iminent.
Într-un comunicat rar, FBI a dat asigurări că “nu au existat încălcări ale legii în acest caz”, care a avut loc pe 8 august 2022. Donald Trump nu se afla în Florida în ziua efectuării percheziției.
Fostul preşedinte din Florida se confruntă cu urmărirea sa pentru neglijența în gestionarea documentelor confidențiale găsite la reședința sa din Mar-a-Lago după ce a părăsit Casa Albă. Cu toate acestea, curtea federală a anulat acuzațiile în mijlocul lunii iulie, dar procurorul special care investighează cazul a contestat decizia.
Trump este acuzat de compromiterea securității naționale
Donald Trump este acuzat în acest caz de compromitere a securității naționale prin păstrarea la el acasă a documentelor clasificate, inclusiv planuri militare și informații despre arme nucleare, după încheierea mandatului său prezidențial. Aceste documente ar fi trebuit înregistrate la Arhivele Naționale conform legii.
În plus, el este acuzat că a încercat să distrugă probe în acest caz. Cele mai grave acuzații pot duce la o pedeapsă de 10 ani de închisoare.