Tripeptide-38 este unul dintre ingredientele-vedetă în rutina de îngrijire a pielii mature, cu riduri, sau celei care are nevoie de fermitate și luminozitate. În industria cosmetică, peptidele sunt folosite pentru diverse beneficii, în special în produsele anti-îmbătrânire pentru că stimulează producția de colagen (esențial pentru elasticitatea pielii), calmează pielea iritată și inflamată, regenerează pielea.
Ce este Tripeptide-38 și cum acționează
“Tripeptide-38 este o versiune avansată a tripeptidei 1 și a fost dezvoltată pentru a stimula sinteza a șase componente majore ale pielii, incluzând colagenul de tip I, III și IV, fibronectina, acidul hialuronic și laminina. Printre beneficiile sale se numără: reducerea ridurilor, îmbunătățirea elasticității pielii și uniformizarea texturii acesteia.
Conform studiilor de specialitate, Tripeptide-38 poate reduce adâncimea ridurilor după 2 luni de aplicare regulată. Eficiența sa comparativă cu alte peptide îl face unul dintre cele mai populare ingrediente în formulările destinate îmbătrânirii pielii, având o eficiență crescută datorită capacității sale de a stimula mai multe componente ale pielii.
Beneficiile sale sunt progresive, ceea ce înseamnă că acestea devin vizibile în timp, după câteva săptămâni sau luni de utilizare regulată”, spune Ioana Marinescu, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie.
Citește și: Ce este terapia cu lumină LED și cum ajută pielea cu acnee sau riduri
Nu neglijați niciodată îngrijirea zonei din jurul ochilor! “Zona perioculară este una extrem de pretențioasă, așa că motivul principal pentru care recomand formula dedicată zonei ochilor, diferită de crema uzuală de față, este aceea că zona perioculară este una mult mai fragilă ca restul tenului, una lipsită de apărarea glandelor sebacee și una cu o mimică infinit mai intensă, ceea ce duce la ridare prematură, deshidratare și compromitere a integrității acesteia”, spune Ioana Marinescu.
Arme eficiente în lupta cu ridurile
Ceramidele-NG sunt niște active valoroase ale formulei cu capacitatea de menținere a hidratării în celule, a integrității țesutului cutanat și de restaurare a acestuia, cât și de ridicarea rezistenței în fața agresiunilor externe. Lipopeptidele din formula au calitatea de a diminua ridurile din interior, reconstruind pielea unde este nevoie, în mod special în zona de mimică intensă a feței.
Acestea sunt completate de prezența vitaminei B 9 responsabilă cu vitalizarea celulară și Acetyl Glutaminei, aminoacid ce oferă energie proceselor metabolice de la nivelul epidermei. Efectele asupra pielii sunt unele de îmbunătățire a imperfecțiunilor, stimularea refacerii celulare, a sintezei de colagen și de susținere globală a întineririi epidermei, elasticității și hidratării acesteia.
Prezența fosfolipidelor naturale oferă senzația de “phospholipid touch”, o experiență senzorială absolut fascinantă pentru piele, devenind semnătura perfecțiunii tenului dumneavoastră. De asemenea, fosfolipidele au calitatea incontestabilă de precursor de lipozomi, asigurând penetrabilitatea superioară pentru activele din formulă.
Citeste si: Despre importanta rutinei de îngrijire a pielii ochilor
Dermaceridele conțin o asociere de MPS cu fosfolipide, cu un rol de mesager al moleculei active, contribuind la restaurarea profundă a celulelor epidermei. Dermaceridele garantează o bună hidratare a pielii rugoase, crăpate, uscate sau descuamate. Panthenolul este un cunoscut factor hidratant al epidermei, ce poate contribui la îmbunătățirea tenului iritat și fragil, potrivit imarskin.ro.
Vitamina E este cunoscută ca a fi un protector celular de excelență, menținând bariera hidrică a pielii la un nivel ridicat. Studiile experimentale efectuate în acest sens sugerează că vitamina E poate avea proprietăți fotoprotectoare.
Trandafirul prețios aduce fermitate și tonus pielii, iar aurul în forma sa cea mai pură face ca tenul să fie cel mai invidiat accesoriu al frumuseții dumneavoastră.
Colagenul marin este un super potent extract din alge, vizând nutriția, regenerarea, protecția și hidratarea epidermei.
Uleiul de mango este bogat în polifenoli, micronutrienți cu activitate antioxidantă, ce ajută la restructurarea pielii, stimulând producția de colagen. De asemenea, alți compuși importanți sunt: vitaminele A, E și C, precum și acizi grași ce pot contribui la menținerea elasticității pielii.
BioPlacenta pentru că, prin excelență, ea reprezintă sursa vieții. “Este, probabil, magistralul tinereții, conținând 5 factori diferiți de creștere: EGF, respinsabil pentru rejuvenarea epidermei, IGF-1 cu efect anti-rid, basic FGF, stimulent al elasticității cutanate, acidic FGF, un profund booster antirid, VEGF, supliment nutrițional și THF, de asemeni, un booster intens antirid. Toate acestea sunt completare de prezenta vit. B 9 responsabilă cu vitalizarea celulară și Acetyl Glutaminei, aminoacid ce dă energie proceselor metabolice de la nivelul epidermei. Efectele asupra pielii sunt unele de îmbunătățire a imperfecțiunilor, stimularea refacerii celulare, sinteza de colagen și susținerea globală a întineririi epidermei, elasticității și hidratării acesteia”, spune Ioana Marinescu.
Citește și: Îngrijirea pielii vara – reguli importante pentru un look fără cusur
De ce să folosim retinol, pe lângă Tripeptide-38
Retinolul este un activ cosmetic complex și complet. De-a lungul anilor, retinolul ( vitamina A ) s-a dovedit a fi extrem de eficient în tratarea și estomparea numeroaselor probleme ale pielii: exces de sebum, acnee, riduri, pete pigmentare. În plus, retinolul îmbunătățește textura pielii conferind un aspect catifelat, neted și radiant.
“Retinolul sub formă microîncapsulată este eliberat treptat, targetat în straturile profunde ale epidermei, iar potențialul efect iritant este diminuat considerabil, acțiunea activului fiind una blândă în comparație cu formele clasice de retinol.
Retinolul ajută la deblocarea porilor și este extrem de eficient în estomparea și tratarea imperfecțiunilor acneice. De asemenea, poate ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire și la îmbunătățirea texturii și tonusului pielii.
Retinolul are două mecanisme de acțiune:
– Pe suprafața epidermei retinolul exfolieaza îndepărtând celulele moarte și excesul de sebum, ajutând la prevenirea formării coșurilor;
– De asemenea, penetrează straturile profunde ale pielii unde stimulează producția de colagen și elastină”, mai spune Ioana Marinescu.
Citește și: De ce NU e bine să ne spălăm pe dinți imediat după ce am mâncat dulce
Citeste si: Trei inamici ai tinereții pielii: poluarea, radiațiile și…
Caviar și aur pentru piele? Da, vă rog!
Caviarul și metalele prețioase conferă formulei un standard de excelență în ceea ce privește asigurarea unui tonus impecabil și a unei texturi rafinate epidermei. Dacă ar fi să alegem un ingredient, unul singur, cel mai folosit în a aduce în viața noastră luxul și a face diferența, acesta este, cu siguranță, aurul.
“Folosit pentru îngrijirea tenului încă din antichitate, aurul are calități incredibile în încetinirea degradării fibrelor de colagen, creșterea nivelului de elastină, îmbunătățirea semnificativă a microcirculației. De asemenea, acesta ajută la dirijarea țintită a ingredientelor active în inima celulei, inducând efectul de mezoterapie virtuală, dar și un caracter pronunțat antiinflamator.
Nu în ultimul rând, aduce beneficii majore tenurilor care au nevoi speciale de profilaxie anti-age. Caviarul conține numeroase elemente hidratante și acizi grași ce ajută pielea să își mențină aspectul ferm în timp ce conferă tenului un glow sănătos și o radianță aparte”, spune Ioana Marinescu.