back to top
spot_img

Transnistria, un balon de propagandă rusă și atât

Cum am ramas în articolul precedent la “Va urma … după 29 Februarie”, la 2 zile după discursul fluviu al lui Putin putem trage niste concluzii preliminare. Nu numai ca Putin nu a vorbit nimic despre Trasnistria, dar nici măcar rușii din Transnistria n-au cerut alipirea acestei provincii de Rusia, ceea ce a dat mat deja de pe 28 Februarie propagandei războinice din Mediile noastre și cele Occidentale.

Cum scriam chiar în titlul articolului “final neașteptat” toate scenariile, de la basmele Instutute for Study of War (ISW) și până la snoavele de la CNN, cnn3 și tot felul de analiști militari, au rămas pe post de comentatori al unei trăznăi!

Jumătate de adevăr e cuprins în primul scenariu pe care l-am gandit și scris în articol, dar până la apariția corpus mortis al d-lui Navalny și până la înmormântarea domniei sale, s-a dat presei International Community un alt non-subiect care să abată atenția de la chestiuni cu adevărat importante.

N-a mai scris nimeni de ofensiva rusă, nici de rezistența ucraineană, nu s-a mai vorbit nici de banii pentru Ucraina blocați de Republicani în ciuda alăturării perverse de ajutorul pentru Palestinieni și Israel, toată lumea a plecat pe fenta lui Putin!

5 martie 2024 anatoly-dobrinin-transnistria-putin-rusia

Asta îmi amintește de întâlnirea descrisă de Anatoly Dobrinin în Memoriile sale între el, în calitate de Ambasador al URSS și Alexander Haig, Secretarul de Stat al SUA. La această întâlnire, Haig i-ar fi cerut imperativ Ambasadorului sovietic să transmită Moscovei să nu cumva să invadeze … ROMÂNIA, deoarece deja opinia publică Americană este inflamată de invazia sovietică în Cehoslovacia!!!

Ca să traducem asta în limbaj popular, “bă, treaba voastră cum va jucați în sfera voastră de influență dar nu ne enervați nouă poporul”. 

Acea întâlnire a rămas nedivulgată până după căderea URSS. Pe când azi, orice întâlnire de genul asta ar fi pe prima pagină a media. Nu putem avea pretenția ca actuala clasă conducatoare și politică mai e în stare să facă “baletul diplomatic” al anilor ‘60. Acel “balet” se baza tocmai pe faptul că atât politicienii, cât și popoarele știau ce înseamnă RĂZBOIUL, iar asta nu din filme și nici de pe PS4, ci au cunoscut războiul și efectele lui pe propria piele! 

Nimeni nu-și mai dorea catastrofa care însemna RĂZBOIUL!

Schimbarea totală a paradigmei în actual instaurata “Domnie a Proștilor” se vede cu ochiul liber: isterizarea popoarelor proprii! Era vorba că deblochează orice cale de informare dinspre partea rusă. Dar între poveste și realitate e cale lungă, “problema” Transnistreană n-ar fi avut ce să caute în presa occidentală, la fel cum nu avea ce să caute discursul lui Putin transmis live de Sky News, de exemplu.

Și se pune o întrebare fundamentală: Qui prodest?

Ei bine, despre cui folosește isterizarea și ținutul în tensiune a popoarelor occidentale într-un editorial viitor! Și nu uitați, nimic nu e ceea ce pare!

CITIȚI ȘI: Putin si poporul Rus… – Oficiul de Știri 

author avatar
Adrian Dumitrescu

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...