Ninge pe Transalpina! Este anunțul făcut joi de către autoritățile DRDP Craiova. Drumarii acționează cu utilaje, sfătuindu-i pe şoferi să nu pornească la drum dacă maşinile nu sunt echipate corespunzător.
”Ninge pe Transalpina. Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe DN 67C pentru acţionare cu material antiderapant şi lamă, pentru îndepărtarea zăpezii şi asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă”, a comunicat DRDP Craiova.
Drumarii le solicită şoferilor să nu plece la drum nepregătiţi.
”Nu vă deplasaţi în zonele montane afectate de fenomene meteo dacă nu aveţi autovehiculele echipate corespunzător”, au mai recomandat oficialii DRDP Craiova. Meteorologii anunţă precipitații în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 6.00. De asemenea, în zonele montane, la înălțimi de peste 1.500 de metri, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, care face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Transalpina străbate patru județe, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba, traversând Munții Parâng de la sud la nord. Fiind un drum montan, Transalpina este închisa pe perioada iernii.
Transalpina are în total o lungime de 138 de kilometri, pornind din orașul Novaci, prin județele Vâlcea și Sibiu, până în Alba, în orașul Sebeș.
Circulația pe Transalpina este deschisă doar în intervalul 1 iulie – 31 octombrie, în fiecare an. Din 1 noiembrie până în 30 iunie traseul este închis. În timpul parcurgerii șoselei Transalpina se poate vedea Vârful Păpușa (2.136 m), Vârful Dengheru (2.084 m), Lacul Petrimanu, Vârful Urda (2.228 m), Vârful Micaia (2.170 m), Vârful Muntinu (2.062 m), Lacurile Muntinu, Râul Lotru, Lacul Gâlcescu (urmând traseele ce pornesc din Obârșia Lotrului sau din zona Muntelui Mohoru), Mânăstirea Obârșia Lotrului, Lacul Vidra, Mânăstirea Oașa, Lacul Oașa, Lacul Tău, sau se pot vizită Stațiunile Rânca și Voineasa.
Citiți și
Instructor de yoga din București, acuzat de DIICOT de trafic de persoane și viol