Secretul unei siluete de invidiat? Dacă doriți să mâncați sănătos, fructele liofilizate pot fi o soluție.
Acestea sunt fructe păstrate în anumite condiţii, componentă a unui stil de viață sănătos..
Liofilizarea fructelor presupune uscarea fructelor prin congelare, astfel încât fructele liofilizate să-şi păstreze aroma, culoarea şi vitaminele
Procesul de liofilizare a fructelor presupune îndepărtarea nivelului de apă din fructe astfel încât fructul să se menţină perfect crocant chiar şi după terminarea procedurii. Potrivit specialiştilor, diferenţa dintre fructele liofilizate şi fructele uscate este una de nuanţă. Prin deshidratare, apa din fructe este eliminată în procent de 90-95%. În urma procesului de liofilizare apa este eliminată în proporţie de 98-99%. Cu cât procentul de apă eliminat este mai mare, cu atât durata de viaţă a fructului este mai mare. Astfel, se poate spune că, prin procesul de liofilizare, se obţin fructe care se deteriorează mai greu în timp, decât dacă ar fi uscate.

Consumul de fructe liofilizate are numeroase beneficii. Unul dintre cel mai importante beneficii este faptul că fructele au un termen mai lung de valabilitate.
De asemenea, fructele liofilizate sunt o soluție mai sănătoasă la dulciurile tradiţionale. De asemenea, fructele liofilizate au miros şi gust asemănător cu cel al fructelor proaspete. Nu în ultimul rând, fructele liofilizate pot fi păstrate atunci când plecăm de acasă, într-o eventuală punguţă sau caserolă. Fructele liofilizate pot fi folosite în diferite ocazii. Astfel, pot fi folosite pentru decorarea unor deserturi sau ca o gustare frugală. Fuctele liofilizate pot fi folosite şi în rețetele de smoothie-uri, băuturi, în prepararea înghețatei de casă, în prăjiturile preparate la cuptor. Nu în ultimul rând, trebuie reținut fapul că fructele liofilizate oferă un aport însemnat de energie. Aceste fructe sunt cunoscute şi drept fructele astronauţilor, putând fi consumate de aceştia în diferite misiuni .

Citiți și
Carnaval în București! Ce poți face marți seara prin Capitală