back to top
spot_img

Temperaturi anormale de 1 Mai și de Paște. Anunțul meteorologilor

Temperaturile vor fi mai ridicate cu 5-6 grade decât în ultima perioadă.

Temperaturi mai mari decât cele normale în minivacanța de Paște și de 1 Mai, este anunțul meteorologilor. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, temperaturile vor fi mai ridicate cu 5-6 grade decât în ultima perioadă.

Vremea frumoasă le va permite românilor să își petreacă zilele libere în natură în miniconcediul pe care îl vor avea.

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, temperaturile de Paște vor fi mai mari de 25 de grade Celsius, care este considerat pragul unei zile de vară.

”Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră, cu o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu 5-6°C. Adică frecvența zilelor cu valori de peste 25°C, care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai, în ultima lună a primăverii în țara noastră”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

4 aprilie 2024 Paștele ortodox, la 5 săptămâni după cel catolic. Preot: „Este o problemă calendaristică” - Foto: Pexels
Paștele ortodox la 5 săptămâni după cel catolic Preot Este o problemă calendaristică Foto Pexels

Meteorologii nu pot prognoza cu exactitate dacă va ploua sau nu de 1 Mai și de Paște.

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai. În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării”, a declarat șefa ANM.

4 aprilie 2024 De la 31 de grade, la -1 grad Celsius! Află de când se strică vremea în România
Ora de Sibiu

Luna mai începe cu o minivacanță.

Elevii și angajații la stat vor avea mai multe zile libere deoarece 1 Mai și Sărbătorile pascale din acest an sunt foarte apropiate, astfel încât se poate face punte. Paștele ortodox cade pe 5 mai, fiind liber de pe 3 mai, până pe 6 mai. 1 Mai este liberă și cade miercuri. Guvernul a hotărât ca și 2 mai să fie zi liberă legală, astfel încât să se facă punte cu Paștele. Astfel, românii vor avea o minivacanță prelungită, de pe 1 mai, până pe 6 mai.

Citiți și

Coaja de portocală, efecte miraculoase pentru plantele și pământul din grădină

author avatar
Vlad Magda Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...