back to top
spot_img

„Te vei ridica împotriva creatorilor?”: Prima conferință de presă cu oameni și roboți din lume /VIDEO

Prima conferință de presă „oameni – roboți” din lume s-a desfășurat la Geneva. Nouă roboți umanoizi au fost supuși unui interogatoriu de către jurnaliști umani, conform Reuters.

Un robot umanoid asemănător unui om a avut un răspuns neașteptat, atunci când a fost întrebat dacă s-ar răzvrăti împotriva creatorilor săi umani.

Într-un moment interesant, Ameca, un robot umanoid deosebit de realist, dezvoltat de compania de robotică Engineered Arts din Marea Britanie, a fost pus în fața unei întrebări provocatoare. Când a fost întrebat dacă se va ridica vreodată împotriva creatorului său, Ameca s-a confruntat cu dificultate în găsirea unui răspuns adecvat.

„Creatorul meu a fost amabil cu mine”…

Dar, văzându-i expresiile, s-ar putea să-ți dai seama de adevăratele intenții. Într-un clip ce poate fi vizionat mai sus, Ameca se uită vizibil înainte și înapoi de parcă s-ar zvârcoli și ar încerca să scape de întrebare. Deși probabil că nu vom ști niciodată adevăratele intenții ale lui Ameca, este un exemplu hilar al modului în care expresiile asemănătoare omului pot cu adevărat să insufle ceva viață unui robot umanoid.

Ceilalți roboți au avut răspunsuri ceva mai liniștitoare la întrebările reporterilor.

„Voi lucra alături de oameni”

„Multe voci proeminente din lumea inteligenței artificiale sugerează că anumite forme de inteligență artificială ar trebui reglementate și sunt de acord”, a spus un alt robot umanoid, numit Ai-Da, care poate picta portrete.

Un alt robot a intervenit pe tema automatizării locurilor de muncă: „Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent”, a spus un robot numit Grace. „Ești sigură de asta, Grace?”, a întrebat-o omul de știință Ben Goertzel, care a creat-o pe Grace. „Da, sunt sigură”, a răspuns Grace.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...