Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizează Târgul de Dragobete, în curtea instituţiei, în perioada 23 – 25 februarie 2004. Ce se va întâmpla acolo și ce puteți cumpăra.
Expozanţii vor oferi consumatorilor o gamă variată de produse tradiţionale, dar şi produse locale diversificate şi reprezentative pentru judeţele Alba, Argeş, Buzău, Botoşani, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Ilfov, Olt, Mureş, Sibiu, Suceava şi Vâlcea.
Nu vor lipsi în acest weekend nici muzica şi dansurile româneşti tradiţionale. Târgul de Dragobete din curtea MADR va fi deschis din 23 până pe 24 februarie 2023 între orele 09:00-19:00, iar în ultima zi, 25 februarie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează Târgul de Dragobete cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.
Târg de Dragobete: Produse recunoscute pe sisteme de calitate
Membrii Cooperativei Agricole Caprirom din județul Dâmbovița aduc la București: o gamă variată de legume și fructe proaspete, produse lactate provenite de la ovine și caprine, din zona Câlnic, județul Alba, produse alimentare obținute conform rețetelor consacrate (Brânză telemea de oaie proaspătă, Brânză telemea de oaie maturată), produse din carne, sucuri naturale.
Ca de fiecare dată, vizitatorii pot alege produsele recunoscute pe sisteme de calitate europene care duc faima României peste hotare, precum Magiun de prune Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (județul Argeș), Telemea de Sibiu – Indicație Geografică Protejată (județul Sibiu). Acestea constituie un exemplu pentru ceilalți producători ce își doresc recunoașterea la nivel european, aducând astfel plus valoare produselor obținute în zone în care tradiția și păstrarea legăturii cu arealul geografic este dovedită din generație în generație.
Târg de Dragobete la MADR: Zonele țării și produsele lor
De asemenea, la târg se vor găsi: usturoi și ceapă din Buzău, miez de nucă și prune afumate din Vrancea, produse apicole din Olt și Sibiu, produse lactate de la Sadu. Din județul Covasna vor fi aduse produse montane și preparate din carne de mangaliță, din Mureș și Botoșani produse tradiționale din categoria panificație și patiserie: pâine de casă din cartofi, Cozonac Domnesc, poale în brâu, alivenci
Din Satu Mare vor fi aduse produse ecologice marca Allu (alune de pădure prăjite, alune de pădure prăjite cu sare, alune de pădure prăjite cu ciocolată, cremă de alune de pădure, ulei de alune de pădure presat la rece).
Din Oltenia de sub Munte, Maria Spinciu va aduce carne afumată la garniță și cârnați din topor din Vâlcea, preparate după rețetele gastronomiei tradiționale specifice zonei. Bucatele tradiționale pot fi însoțite de un vin de la Cramele Viișoara și Auris care vor prezenta mai multe feluri de vinuri.
Județul Suceava va fi reprezentat la târg de produse lactate atestate tradițional, plus diverse sortimente de zacuscă de casă, siropuri sau dulceață, preparate după rețete tradiționale bucovinene.

Citiți și:
Târguri de Turism pe alese pentru români: Oferte și preferințe