Un Târg de Crăciun cu cadouri şi delicatese culturale va fi prilej de sărbătoare curând, în Capitală. Vor fi 20 de expozanți prezenți într-un loc din București poate neașteptat printre atâtea târguri „de sezon” bucureștene.
Fundația Calea Victoriei organizează duminică, 15 decembrie, între orele 11:00 și 19:00, cea de-a 13-a ediție a Târgului de Crăciun – Cadouri şi delicatese culturale.
„Ne pregătim pentru cea mai frumoasă lună din an cu vouchere cadou, promoții, o tombolă cu premii atractive pentru tine și cei dragi, iar expozanții noștri abia așteaptă să te întâmpine cu produse unice, create cu pasiune, perfecte pentru cadourile de Crăciun. Bijuterii fermecătoare, cosmetice naturale, decoraţiuni de Crăciun, săpunuri aromate, lumânări parfumate, lavandă în diverse forme, ilustraţii colorate, accesorii creative, caleidoscoape magice, dulceţuri şi prăjituri delicioase şi multe alte surprize”, transmit organizatorii, Fundația Calea Victoriei.
Astfel, atât bucureștenii, cât și turiștii sunt așteptați să se bucure de perioada sărbătorilor şi să fie inspirați în alegerea celor mai frumoase daruri pentru pentru cei dragi.
În plus, în perioada 11-16 decembrie va avea loc Promoția Early Bird de Decembrie cu reducere 20% la cursurile din ianuarie 2025. Cea de-a 13-a ediţie a Târgului de Crăciun – Cadouri şi delicatese culturale este un bun prilej de relaxare, socializare şi atmosferă de sărbătoare în salonul interbelic al Fundației, de la parterul Casei Henri Cihoschi (între orele 11:00 şi 19:00, sediul Fundației Calea Victoriei, Bd. Dacia, nr. 78, colţ cu Piaţa Spaniei).
Intrarea este liberă.
De la cine puteți cumpăra cadouri la acest Târg de Crăciun
Iată cu cine te vei întâlni la cea de-a 13-a ediţie a Târgului de Crăciun de la Fundației Calea Victoriei: KaleidoLove – caleidoscoape fermecate şi inimi oglindă; Grădina de Lavandă – lumânări şi buchete pentru liniştea sufletului; Podoabe cu Stil – bijuterii vintage şi mici comori; Kabinett Natural Cosmetics – cosmetice din ingrediente naturale; Kihi-Kiha – globuri vesele realizate manual; Fabrica de dulceţuri – deserturi aromate şi reţete străvechi; Una-i-Luna – design şi modă pentru cei cu personalitate.
De asemenea, vor mai fi prezenți Istoriato – The Alchemy of dreams – porţelan pictat şi seturi de ceai; Abruel Jewelry – bijuterii cu simboluri româneşti; Ioana Diacu – haine chic făcute cu migală şi grijă la detalii; Tria Prima Săpunuri – săpunuri fermecate pentru momente de relaxare; Georgiana Chiţac – ilustraţii însorite pentru zile de iarnă; Lorelicious – delicatese pentru vegetarieni şi vegani; Adrianart – îngeri inimoşi; Mamisi – genți, haine și eșarfe din țesături naturale, cusute cu drag în România; Gina Cimpoca – podoabe sau bijuterii din mătase şi materiale preţioase; Moara de hârtie – carnete de însemnări, decorațiuni din ceramică, jucării din lemn și alte surprize culturale; Florăria Petruța București – aranjamente de Crăciun realizate în vase de ceramică lucrate și pictate manual; Îngeri și Zmei – basme din porțelan – produse decorative pictate manual; Fundația Regală Margareta a României; Magazinul de Perle, bijuterii cu perle unice și elegante
Desigur că trebuie să aflați câte ceva și despre locul unde se desfășoară acest târg, deoarece chiar dacă vă duceți și nu cumpărați nimic, măcar ajungeți într-o clădire cu trecut istoric.
Târg în vila construită de generalul Cihoschi
Locul unde se desfășoară acest Târg de Crăciun este vila construită de generalul Cihoschi, la intersecția dintre bulevardul Dacia și Piața Spania. Vila a reprezentat timp de zeci de ani un câmp de bătălie pentru familia eroului de la Mărășești, după cum nota Forbes.
Casa are o placă de marmură pe care scrie „În această casă construită de el însuși, a locuit generalul de armată Henri Cihoschi, erou al războiului de reîntregire, cavaler al ordinului Mihai Viteazul, fost ministru al Apărării Naționale, exterminat la Sighet, în 1950”.
Generalul Henri Cihoschi, Eroul Epopeei de la Mărășești/Războiul de Întregire Națională, s-a născut într-o familie de origine poloneză, în 1871, în orașul Tecuci.
Anul 1950 avea să consemneze o turnură tragică în viața generalului și a familiei sale. În noaptea de 05/06 Mai 1950, la vârsta de 78 de ani, eroul de la Mărășești a fost arestat în mod brutal, împreună cu alți foști demnitari ai țării și întemnițat, fără judecată, în închisoarea de la Sighet.
Generalul nu a mai fost văzut de nimeni
Din acel moment nu l-a mai văzut nimeni, iar câteva săptămâni mai târziu, întreaga sa familie a fost izgonită din propria casă, pe care generalul și-o construise pe bulevardul Dacia din București.
După 12 zile de detenție, generalul și-a găsit sfârșitul în condiții neelucidate, în închisoarea de la Sighet, iar rămășițele sale pământești au fost aruncate într-o groapă comună din preajma temniței.
În amintirea marelui erou – Generalul Henri Cihoschi, în anul 1967, cu prilejul comemorării a 50 de ani de la memorabilele lupte de la Mărășești, în urma nenumăratelor demersuri întreprinse de către fiica sa, Henriette Cihoschi, în incinta Mausoleului, în imediata apropiere a sarcofagului Generalului Eremia Grigorescu, a fost așezată o placă funerară (cenotaf), iar în anul 1995, pe Aleea Eroilor i-a fost înălțat un bust din bronz, iar „astfel, sufletul Generalului se odihnește acum alături de vitejii săi camarazi”.
Citiți și: Târgul de Crăciun Hala Laminor – intrarea liberă și în 2024