Clasicele superstiții de Revelion sunt valabile și anul acesta, mai puțin cea legată de lenjeria roșie. În schimb, când vorbim despre cele 12 boabe de struguri mâncate în noaptea dintre ani sau dorințele scrise pe foaie, bifați-le fără grijă că totul este în regulă!
Superstiții de Revelion
Câte o boabă de strugure, sub masă, de anul nou, pentru fiecare dorinţă, din fiecare lună a anului ce vine! Este o superstiţie pe care o ţinem cu siguranţă şi ultima boabă ar trebui să fie dorinţa despre prosperitatea anului viitor. La fel de bine trebuie să avem noroc, aşa că ar trebui să ciocnim un pahar de şampanie!
Să nu uităm însă că înainte de struguri ar trebui să mâncăm peşte, ca prim aliment în 2025, ca să trecem lin prin noul an.
Se spune ca este bine sa evitam sa plangem sau sa spargem lucruri sau sa le stricam de suparare in prima zi a noului an, daca nu vrei sa te urmeze tot anul acest tip de comportament.
In mai multe orase, oamenii nu lasa banii, bijuteriile sau obiectele valoroase sa iasa din casa lor de Anul Nou. Mai mult, se spune ca e bine sa nu platesti facturi si sa nu imprumuti nimic de 1 ianuarie. Oamenii merg pana acolo incat nici gunoiul nu il duc in prima zi a noului an si nici cu aspiratorul nu dau, ca sa fie siguri ca nimic nu iese din casa lor in acea zi.
Daca ai de oferit cadouri pe 1 ianuarie si le ai in masina din 31 decembrie, superstitiile spun ca mai bine lasi cadoul in masina ca sa nu fie nevoie sa il scoti din casa de 1 ianuarie. Iar daca nu ai incotro si chiar trebuie sa scoti ceva din casa in aceasta zi, ideal e ca inainte de asta sa iti intre cineva in casa cu un cadou.
Toate aceste masuri, unele absurde, sunt facute in numele credintei de a nu lasa norocul si bunastarea sa ti se scurga din casa tot anul.
Lista cu rezoluţii de Revelion
La modă pe final de an este şi lista cu rezoluţii. Unii încă o scriu pe hârtie, alţii îşi creează colaje cu imagini despre cum vor să arate noul an pentru ei.
“Un ritual pe care l-am împrumutat mai degrabă dintr-o zonă religioasă, încă de la babilonieni, mai târziu la romani. Deşi în mod tradiţional spunem că ele reprezintă un exerciţiu individualist, egocentric, cădem în noi şi ne gândim ce putem să facem, el reprezintă şi un ritual colectiv, în sensul în care cu toţii ne gândim în această perioadă reprezintă o formă de apartenenţă la grup”, spune Antonio Amuza, sociolog.
Fără roșu în noaptea de Anul Nou!
În prezent, Marte este în detriment în Rac, iar zodia este în retrograd. Mai mult, roșu reprezintă culoarea acestei planete, iar o asociere de acest tip ar putea veni cu necazuri, nu cu noroc.
“Culoarea roşie acum, când este Marte retrograd, pe 31, nu este atât de recomandată, pentru că va amplifica această energie marţiană. O energie care aduce multă îndrăzneală. Ar trebui să purtăm în centrul caselor noastre culoarea alb, gri sau auriu, arginitiu pentru că va diminua o energie destul de negativă din centru, care tot anul va fi acolo amplasată, în centrul caselor noastre, unde este şi centrul familiei”, a declarat Nicoleta Ghiriş, astrolog.
„De Revelion ar fi indicat să nu folosiți culoarea roșu la vestimentație pentru că nu va aduce niciun noroc și bun augur. De ce? Pentru că Marte, planeta care guvernează această culoare, este în detriment în Rac și pe lângă asta este și în retrograd. Dacă vreți să vă meargă invers total în anul 2025, purtați roșu de Revelion”, a spus astrologul Roxana Lusneac Cioriceanu pe contul de Instagram.
Roxana nu a vorbit doar despre piesele vestimentare care trebuie evitate, ci și despre ce ar fi ideal să avem pe noi. Potrivit acesteia, anul ce vine poate fi minunat dacă purtăm haine noi nu doar în ceea ce privesc purtarea, ci și culoarea.
„Dacă vreți să fie un an de natură nouă, în care evoluăm, din punct de vedere energetic, emoțional și spiritual, ne eliberăm de lucrurile care nu mai sunt de folos în viața noastră, reușim să ne găsim o mai mare împăcare și liniște acasă, cu partenerul, familia, încercăm să evităm culoarea roșu. O înlocuim cu ce nu am purtat niciodată, la niciun Revelion”, a mai adăugat aceasta.