Fisticul are cantități mai mari de aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA), în comparație cu alte fructe cu coaja tare consumate în mod obișnuit, conform unui studiu din 2016, publicat în Nutrition Today. BCAA joacă un rol important în construirea mușchilor.

Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, fisticul poate fi considerat una dintre cele mai hrănitoare gustări. În comparație cu alunele sau nucile, fisticul este o sursă bună de fitosteroli, asociați cu scăderea nivelului colesterolului, potrivit Ndtv.

8 februarie 2024 Superalimentul recomandat în diete
Superalimentul recomandat în dieteJioMart

Cele mai importante beneficii ale consumului de fistic

1. Îmbunătățește nivelul zahărului din sânge

Datorită indicelui glicemic scăzut, fisticul nu provoacă creșterea semnificativă a zahărului din sânge. Compușii fenolici, carotenoizi și antioxidanți, mențin nivelurile normale de zahăr din sânge.

2. Sănătatea ochilor

Cele mai mari concentrații de zeaxantină și luteină se găsesc în fistic. Acestea protejează ochii de degenerescența maculară, o afecțiune oculară legată de vârstă, care poate duce la pierderea vederii.

3. Ajută la pierderea în greutate

Deși consumul nucilor are multe avantaje pentru sănătate, se știe că au multe calorii. În schimb, fisticul are un conținut scăzut de calorii. În comparație cu 185 de calorii din nuci și 196 de calorii în nucile pecan, 28 g de fistic au 159 de calorii. Fisticul se află pe locul doi , după migdale, în ceea ce privește conținutul de proteine, reprezentând aproximativ 14% din caloriile totale.

4. Ajută digestia

Sunt o sursă bună de fibre alimentare, care facilitează digestia lină. 50 de grame de fistic furnizează aproximativ 3 grame de fibre alimentare, mai mult decât suficient pentru ca sistemul digestiv să funcționeze cât mai bine.

5. Asigură o mai bună protecție a creierului

Antioxidanții din fistic sunt asociați și de rate mai scăzute ale declinului mental legat de vârstă. Nucile și migdalele au beneficii care protejează creierul, dar fisticul este un mare aliat în lupta cu declinul cognitiv. Cercetările arată că administrarea acestor compuși poate îmbunătăți fluxul de sânge către creier și au un efect pozitiv asupra performanței mentale.

Nu în ultimul rând, acest superaliment reprezintă o sursă mare de fibre prebiotice. Acestea pot ajuta la fluxul alimentelor în tractul digestiv și pot asigura o digestie bună. Fisticul este bogat în antioxidanți, care au fost asociați cu pierderea în greutate și cu o sănătate mai bună a intestinului.

Citiți și

Fructul după care toți se dau în vânt poate fi o frumoasă minciună