Super Bowl 58. Kansas City Chiefs scrie o pagină de istorie în NFL

Kansas City Chiefs a reușit să câștige pentru a doua oară la rând Super Bowl și, astfel, să scrie o pagină de istorie în NFL, ca cea de-a opta echipă ce reușește această performanță. Mai mult, trupa din Misouri are șansa să devină prima echipă cu trei trofee Vince Lombardi la rând, dacă se va impune și în 2025.

Condusă cu 10-0 în sfertul secund, Chiefs au întors rezultatul in fata lui San Francisco 49ers și s-au impus, după prelungiri, cu 25-22, în Super Bowl 58, disputat, în premieră, în Las Vegas.

Pentru a 11-a oară într-un Super Bowl, primul sfert s-a incheiat 0-0, cu două defensive care au stat bine pe picioare, astfel că cei doi pasatori n-au avut prea multe oportunități.

49ers a dominat prima jumătate de oră

Primele puncte (3) au fost reușite de 49ers în primele secunde ale sfertului secund dintr-un field goal. Jake Moody a trimis balonul printre buturi de la o distanță de 55 de yarzi, intrând în istorie pentru cel mai lung field goal reușit într-un Super Bowl.

Și primul touchdown (6 pct) al meciului a fost reușit de 49ers, după o fază ieșită din tipare. Pasatorul Brock Purdy, care a fost ultimul jucător ales în draft-ul din 2022, primind porecla de “Mister Irrelevant”, a jucat balonul în spate pentru Jauan Jennings, care a aruncat în lateral pentru Christian McCaffrey, iar runningback-ul a îndeplinit o simplă formalitate.

13 februarie 2024 Super Bowl 58. Kansas City Chiefs scrie o pagină de istorie
Christian McCaffrey

În corzi, campioana din Kansas a reușit primele puncte printr-un field goal de la 28 de yarzi transformat de Harrison Butker, după care a venit pauza mare în care Usher avea să susțină un spectacolul incendiar, care este produs de Roc Nation, casa de discuri a lui Jay-Z, și sponsorizat de Apple Music.

Usher a întreținut atmosfera la pauza Super Bowl 58

Înainte de a urca pe scenă, publicul a fost avertizat că show-ul ar putea provoca „dans, transpirație, rotire și posibile probleme în relație” și, alături de invitații surpriză, starul R&B a livrat pe toate fronturile. Îmbrăcat în întregime în alb și înconjurat de dansatori pe role, Usher a apărut pe scena de pe stadionul Allegiant din Las Vegas și a început show-ul cu una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, „Caught Up”.

Înainte de pauză, Usher a recunoscut că a fost „o provocare să comprime 30 de ani în 13 minute”., însă artistul ajuns la 45 de ani a făcut o treabă admirabilă în a oferi publicului cât mai multe dintre cele mai recunoscute cântece ale sale. Alicia Keys a fost prima artistă care a urcat pe scenă alături de Usher, stând la un pian roșu. Alicia a continuat cu un solo impresionant, iar ulterior, Will.i.am, Lil Jon și Ludacris au încheiat spectacolul din timpul pauzei cu o interpretare energică a hitului „Yeah!” al lui Usher.

13 februarie 2024
Usher și Alicia Keys

Taylor Swift, în tribune, susținând pe Chiefs

În ciuda unui program încărcat, având concert în Japonia, Taylor Swift a demonstrat că poate fi oricând alături de iubitul său, Travis Kelce, unul dintre veteranii echipei Kansas City. Artista a fost surprinsă la meci, împreună cu prietenele sale apropiate Blake Lively și Ice Spice, arătându-și sprijinul pentru echipa favorită a partenerului ei.

Relaţia superstarului cu Kelce a adus o mulţime de noi fani pentru Chiefs şi pentru NFL în general, şi au existat chiar teorii ale conspiraţiei cu privire la faptul că parcursul echipei în play-off a fost trucat pentru a menţine acest nou interes şi pentru a ajuta la realegerea preşedintelui american Joe Biden.

Atmosfera a fost cu atât mai specială, la eveniment fiind prezente și alte personalități de prim rang, precum Beyoncé, Jay-Z, și fiicele lor Blue Ivy Carter și Rumi Carter, dar și Paul Rudd, Lady Gaga, Gwen Stefani, Jared Leto, LeBron James, Gordon Ramsay, Elon Musk și Jimmy Kimmel.

13 februarie 2024
Taylor Swift

Chiefs la putere după pauză

Campioana a schimbat complet fața jocului, odată cu reluarea partidei, întorcând rezultatul cu un un field goal și un touchdown înaintea sfertului final. Momentul decisiv al meciului s-a consumat în finalul sfertului al treilea când, după un punt (degajare) a celor de la Chiefs la al patrulea down, cei de la 49ers au comis un fumble și au oferit posesia adversarilor în propriul teren de 20, iar Mahomes a profitat livrând prima minge de touchdown.

49ers au reacționat imediat în debutul sfertului al patrulea printr-un touchdown, însă Jake Moody a ratat transformarea pentru punctul suplimentar, reluarea sa fiind blocată de apărarea lui Chiefs, iar 49ers reveneau în avantaj pe tabelă, 16-13. Cu 5 minute înainte de final, Chiefs a reușit egalarea, printr-un nou field goal, dar echipa californiană a răspuns prin același procedeu și până la final mai era de disputat din timpul regulantar mai puțin de 2 minute. Chiefs au avut puterea să creadă cel puțin in egalare și au reușit să echilibreze tabela la ultima fază cu al șaselea fiel goal al finalei! 19-19 a fost scorul din timpul regulamentar.

13 februarie 2024 Super Bowl 58. Kansas City Chiefs scrie o pagină de istorie

Super Bowl 58. Kansas City Chiefs scrie o pagină de istorie

Primii care au marcat în sfertul suplimentar au fost cei de la 49ers, Moody transformând al șaptelea field goal al finalei, dar la ultimul drive Chiefs au reușit să ducă jocul până în terenul de țintă advers, marcand touchdown-ul decisiv prin Mecole Hardman.

Daca pentru Chiefs acest Super Bowl castigat a fost al treilea din istorie, pentru San Francisco 49ers a fost al doilea Super Bowl consecutiv pierdut în fața celor de la Chiefs și rămâne fără victorie în finala NFL din 1994 încoace.

Chiefs au jucat în patru din ultimele cinci Super Bowl-uri şi au devenit prima echipă care a câştigat două titluri consecutive, după Patriots, care a reuşit acest lucru în sezoanele 2003 şi 2004.

La doar 28 de ani, Patrick Mahomes a devenit al şaselea quarterback din istoria NFL care a câştigat cel puţin trei Super Bowl-uri, în timp ce Andy Reid a devenit al cincilea antrenor care a câştigat trei sau mai multe.

Ediţia din acest an a Super Bowl a atras, fără îndoială, un interes mai mare ca niciodată, audienţa televizată din SUA fiind aşteptată să eclipseze recordul de 115 milioane de telespectatori înregistrat anul trecut la victoria lui Kansas City în faţa celor de la Eagles.

author avatar
Vlad Andreea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE