Știrea cu tâlhari deghizați în angajați MAI, demontată de Poliția Română. „Este un fake”. De câteva ore, spațiul online a fost invadat de știri, potrivit cărora mai mulți indivizi, deghizați în oameni ai Ministerului de Interne, bat la ușile oamenilor și, sub pretextul verificării valabilității actului de identitate, încearcă, de fapt, să îi tâlhărească. Reacția reprezentanților MAI nu a întârziat să apară. „Informațiile vehiculate sunt false, menite a reduce încrederea cetățenilor în instituțiile statului și a genera teamă nejustificată. Până în prezent, Poliția Română nu a fost sesizată cu privire la comiterea unor astfel de fapte”.
Știrea cu tâlhari deghizați în angajați MAI, demontată de Poliția Română. „Este un fake”. Noua țeapă din România de care se vorbește în mediul online și în presă nu este decât o știre falsă, fabricată, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, cu scopul de „a reduce încrederea cetățenilor în instituțiile statului și a genera teamă nejustificată”.
Știrea cu tâlhari deghizați în angajați MAI, demontată de Poliția Română. „Este un fake”. MAI nu a dat nici o alertă
„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, cu privire la posibile tâlhării comise de către persoane care se prezintă „angajați ai MAI”, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: Informațiile vehiculate sunt false, menite a reduce încrederea cetățenilor în instituțiile statului și a genera teamă nejustificată. Până în prezent, Poliția Română nu a fost sesizată cu privire la comiterea unor astfel de fapte”, se arată într-o informare către Oficiul de Știri.
Fake-ul care a circulat astăzi pe online
„Un anunț de securitate. Există un grup de indivizi care merge din ușă în ușă si spune ca ar fi angajați ai MAI. Au documente cu antet de la Ministerul de Interne și susțin că trebuie să verifice dacă toată lumea are un act de identitate valabil pentru următorul recensământ și apoi „jefuiesc”. Sunt peste tot și arată elegant. Cineva va veni la tine acasă și va spune că vrea să-ți facă/ia fotografia/amprenta. Conform unei diagrame, au un laptop, un dispozitiv biometric și o listă cu toate numele. Ei arată lista și cer toate aceste informații. Să știți că nu există nicio inițiativă din partea guvernului. Să știți că toate acestea sunt false. Nu le dați nicio informație. Toată lumea trebuie să fie vigilentă și conștientă. Trimite-l tuturor grupurilor din comunitatea ta. Vă rugăm să vă informați familia și prietenii, mai ales persoanele singure si vulnerabile.”
Știrea cu tâlhari deghizați în angajați MAI, demontată de Poliția Română. „Este un fake”. Informarea din surse oficiale, preferată celei pe surse
„Reiterăm angajamentul instituției de a asigura un mediu optim de ordine și siguranță publică și asigurăm cetățenii că în toate cazurile sesizate se vor lua măsurile necesare și se va comunica public, în mod transparent. De asemenea, în cazul apariției unor noi moduri de operare, Poliția Română va informa cetățenii, în vederea prevenirii comiterii de fapte antisociale. Rugăm reprezentanții mass-media și cetățenii să se informeze din surse oficiale și să nu ia în considerare informații care nu au sursă certă”, se mai arată în precizarea Poliției Române.
CITEȘTE ȘI: ANAF dezminte informații false legate de banii românilor. Un fake news care a speriat România