Ștefan Hrușcă susține un turneu de colinde în luna decembrie, în România și avem programul pentru concerte! Mulți dintre noi asociem luna decembrie și perioada Crăciunului cu vocea lui Ștefan Hrușcă, pe care o ascultăm, în casă, atunci când împodobim bradul sau frământăm cozonacii.
Ștefan Hrușcă revine în România pentru un turneu de colinde
În această iarnă, avem ocazia să ne bucurăm de vocea lui Ștefan Hrușcă, într-un spectacol de suflet ce aduce căldura și frumusețea colindelor direct în inimile noastre.
Pentru Hrușcă, fiecare colind este o mărturie a rădăcinilor noastre spirituale, o legătură între trecut și prezent care ne unește prin credință și dragoste de neam. Fiecare spectacol al său devine un moment de introspecție și regăsire, o oază de liniște în mijlocul agitației moderne. În acest an, Hrușcă ne surprinde cu o selecție specială de colinde, unele binecunoscute și iubite de toată lumea, altele mai puțin ascultate, dar la fel de pline de semnificații și farmec.
Vocea sa profundă și vibrantă, alături de armoniile colindelor tradiționale, ne readuc în suflet acea atmosferă pură a sărbătorilor de altădată. Cu fiecare concert, Ștefan Hrușcă ne reamintește că, dincolo de daruri și fast, Crăciunul este despre căldura din inimi, despre familie și credință, și mai ales despre comuniunea cu cei dragi, indiferent de distanțele care ne despart.
Concerte de Crăciun. Programul turneului de colinde susținut de Ștefan Hrușcă
- 10 decembrie, ora 20:00, Cluj-Napoca
- 12 decembrie, ora 20:00, Sibiu
- 13 decembrie, ora 20:00, Târgoviște
- 15 decembrie, ora 19:00, Craiova
- 16 decembrie, ora 20:00, București
- 17 decembrie, ora 20:00, Brașov
- 18 decembrie, ora 20:00, Deva
- 19 decembrie, ora 19:00, Oradea
- 24 și 25 decembrie, ora 19:00, Iași
- 26 decembrie, ora 19:00, Suceava
- 27 decembrie, ora 20:00, Târgu Mureș
- 28 decembrie, ora 20:00, Cluj – Napoca
Biletele pentru toate spectacolele sunt disponibile pe https://proticket.ro.
De ce s-a mutat Hrușcă în Canada, acum 32 de ani
Ștefan Hrușcă a fost descoperit de către poetul Adrian Păunescu, artistul făcându-l debutul la Cenaclul Flacăra – un adevărat fenomen în perioada comunistă – alături de care a avut peste 1000 de spectacole. În acest interval, a obținut distincții notabile precum Marele Premiu al Muzicii Folk în 1982, Premiul pentru Creație în 1983 și Premiul pentru Întreaga Activitate în 1984.
După plecarea sa din Cenaclul Flacăra în 1984, Ștefan Hrușcă a intrat într-o perioadă prolifică, colaborând în special cu Vasile Șeicaru. Spectacolele „Nocturne” susținute la Teatrul Țăndărică au marcat o altă etapă a carierei sale, iar albumele „Ruga pentru părinți” (1984) și „Urare pentru îndrăgostiți” (1986) au confirmat maturizarea și diversificarea talentului său.
După Revoluție, în 1990, Hrușcă și-a extins prezența în afara granițelor țării, susținând primele concerte pe continentul nord-american. Acolo, a obținut premiul Discul de Aur în 1991 pentru albumul „Colinde I”. Anii următori au fost marcați de turnee anuale de colinde în România și de lansarea altor albume, precum „La sfârșitul Lumii” (1993) și „Ziurel de ziurel” (1995), potrivit kanald.ro.
Ștefan Hrușcă s-a stabilit la sfârșitul anului 1991 în Toronto, Canada, din dorința de a oferi o viață mai bună familiei sale. Din anul 1993 a avut în fiecare an spectacole de colinde în România. În 2004, Președinția României i-a conferit Ordinul ‘Meritul Cultural’ în grad de Cavaler, categoria B – Muzică, ‘pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești’.