Startup-ul Instant.ro a lansat prima platformă bazată pe AI din România

Un start-up din București a lansat platforma Instant.ro, prima din România bazată pe inteligența artificială (AI), care intermediază cumpărarea și vânzarea de mașini second-hand, anunță reprezentanții companiei printr-un comuncat de presă.

Noua platformă permite vânzarea ori cumpărarea rapidă de autoturisme rulate, pe baza prețului corect calculat aproape instantaneu și propus de softul de inteligență artificială. Acesta compară aproximativ două milioane de anunțuri listate în ultimii doi ani și prețurile de vânzare.

Instant.ro va oferi noi servicii în perspectiva vânzărilor de mașini

2 ianuarie 2023 ANALIZĂ: Piața auto second-hand din România a stagnat în 2023. Ce mașini au preferat românii?

Instant.ro oferă un plus de încredere întregului proces de tranzacționare de mașini, algoritmii de inteligență artificială propunând prețul corect cu o acuratețe de 96%. Timpul de vânzare al unei mașini second-hand este redus, astfel, de la o medie de 90 de zile, în prezent, la aproximativ 24 de ore.

„Am dezvoltat Instant.ro din nevoia de a răspunde unei cerințe reale a vânzătorilor și cumpărătorilor de mașini din România: acces rapid și de încredere, la o platformă de ultimă generație, foarte ușor de folosit, care pune față în față cererea cu oferta într-un mod nemaiîntâlnit până acum. Instant.ro este principala alternativă la actualul proces de vânzare-cumpărare de mașini rulate și ne așteptăm ca, până la finalul anului, să avem deja peste 3.000 de anunțuri listate în platformă”, spune Vlad Ghiță, CEO Instant.ro.

Acesta menționează, de asemenea, că strategia de dezvoltare a platformei vizează introducerea de noi servicii în perspectiva vânzărilor de mașini, precum servicii de tractare/transport al mașinii, pe platformă, până la service, evaluarea la domiciliu a mașinilor și oferirea de servicii cu valoare adăugată pentru vânzătorii și cumpărătorii de pe site: poze profesionale, detailing, transport etc.

Platforma poate fi accesată doar de pe telefonul mobil. Aceasta se adresează celor care vor să vândă și să cumpere rapid mașini online, la un preț corect. În prezent, Instant.ro listează aproape 1.200 de mașini și are parteneriate cu 5 dealeri auto: Țiriac Auto Rulate, AutoDel Rulate, AVIA Motors, Eurial Invest și Automobile Bavaria. Numărul dealerilor va ajunge la 10 – 15, până la sfârșitul anului, cu acoperire în toate județele din țară.

Pe Instant.ro pot fi cumpărate și vândute mașini care au ca an de fabricație cel mult 2013 și 150.000 de kilometri rulați.

Cum funcționează platforma Instant.ro

Vânzătorii trebuie să se înregistreze pe platformă cu un cont. Ei trebuie să introducă doar detaliile de bază despre autoturism importante pentru cumpărători (marcă, model, an de fabricație, număr de kilometri, motorizare, etc.). Ulterior, pe baza informațiilor oferite și, având ca referință aproximativ două milioane de alte anunțuri, programul de Inteligență Artificială calculează și propune prețul corect.

Cu o estimare de preț pentru mașină, utilizatorii Instant.ro pot alege una din cele 3 metode de vânzare a mașinii:

• vânzare instant: platforma Instant.ro va cumpăra mașina pentru prețul afișat. Durează până la 24 de ore, în funcție de cât de repede poate fi efectuată verificarea tehnică a mașinii – serviciul gratuit pus la dispoziția vânzătorilor;
• vânzare prin licitație: vânzătorul poate lista mașina în licitație pentru dealerii autorizați parteneri Instant.ro;
• vânzare pe piața liberă: dacă vânzătorul este dispus să aștepte, poate pune mașina la vânzare către alte persoane fizice.

Pe Instant.ro, cumpărătorii au acces exclusiv la autovehicule evaluate, verificate, ce conțin toate informațiile despre dotările, detaliile tehnice, și chiar și informații de la RAR.

author avatar
Mihai Morcovescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE