S-a decis soarta în Ucraina la București? Avut loc o întâlnire la vârf România și SUA, înainte de Summit-ul NATO de la Washington. Moment crucial. Principalele discuții au vizat Ucraina și viitorul NATO.
O întâlnire la vârf între România și SUA a avut loc la București. Au fost stabilite repere ce vizează viitorul NATO și soarta războiului din Ucraina.
Ministrul apărării Angel Tîlvăr susține că „România continuă să fie un contributor activ la consolidarea securității colective și la întărirea capacităților de apărare ale NATO.”.
S-a decis soarta în Ucraina la București?
A avut loc o întâlnire la vârf România și SUA, înainte de Summit-ul NATO de la Washington, din această lună.
S-a decis soarta în Ucraina la București? O întrevedere a ministrului apărării naționale din România, Angel Tîlvăr, cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii (SUA) la București, Kathleen Kavalec.
Cei doi oficiali au discutat despre stadiul și perspectivele acordării asistenței internaționale multidimensionale pentru susținerea Ucrainei.
Întâlnire la vârf România și SUA
S-a decis soarta în Ucraina la București? Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, 1 iulie, la sediul MApN, o întrevedere cu Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București.
Ministerul Apărării Naționale (MApN) transmite, oficial, că în cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, precum și aspecte relevante privitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre.
Stadiul și perspectivele acordării asistenței internaționale multidimensionale pentru susținerea Ucrainei au fost, de asemenea, pe agenda celor doi oficiali.
Principalele linii de efort ale României pentru Ucraina
S-a decis soarta în Ucraina la București? Ministrul Angel Tîlvăr a evidențiat principalele linii de efort ale României pentru Ucraina, cu accent pe dimensiunea instruirii.
De asemenea, oficialii au discutat despre Summitul NATO de la Washington, din luna iulie, unde este de așteptat să fie adoptate decizii cruciale pentru securitatea Alianței, în general, și pentru stabilitatea și securitatea regiunii Mării Negre și a flancului sud-estic, în particular.