Sinead O’Connor a murit anul trecut la vârsta de 56 de ani. La un an de la decesul ei, cauza morții cântăreței irlandeze a fost dezvăluită: o copie a certificatului de deces a fost obținută de Irish Independent.
Moartea cântăreței a venit la un an și jumătate după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis după ce a evadat dintr-un spital. La un an de la decesul ei, cauza morții cântăreței irlandeze a fost dezvăluită.
O copie a certificatului de deces, care a fost obținută de Irish Independent, dezvăluie că moartea artistei a fost rezultatul „exacerbării bolii pulmonare obstructive cronice şi a astmului bronşic, coroborată cu o infecţie de nivel redus de tract respirator inferior”. Ultimul ei mesaj a fost publicat pe Twitter, pe 17 iulie 2023.
Ce a povestit Sinead O’Connor
Sinead O’Connor a publicat o fotografie cu fiul ei Shane și a spus: „De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieţii mele, lumina sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăţi. A fost singura persoană care m-a iubit necondiţionat. Sunt pierdută fără el”.
Sinead O’Connor a povestit că: „Mama mea și-a băgat în cap că părul surorii mele era urât, oribil și dezgustător. Și a început – când aveam părul lung – să ne prezinte ca fiind fiica ei frumoasă și fiica ei urâtă. Și de aceea mi-am tăiat părul”. Anul trecut, în august, a fost adus un omagiu adus regretatei cântărețe irlandeze, de către sute de oameni, în timpul procesiunii funerare din Bray, Irlanda. Cu lacrimi în ochi, au cântat, aplaudat și aruncat flori pe străzi. Ceremonia de înmormântare a fost privată, după cum a precizat CNN.
Cum a fost la înmormântarea lui Sinead O’Connor
În ziua înmormântării artistei, sicriul său a fost împodobit cu delicate flori în nuanțe de albastru, alb și roz, aducând o notă de eleganță și sensibilitate. Oamenii prezenți, cu priviri pline de afecțiune, înconjurau mașina funerară în timp ce fredonau încet pe acordurile melodiilor ce răsunau dintr-o dubă Volkswagen Beetle, înveșmântată în steaguri curcubeu.
Pacea pe care Sinead O’Connor a căutat-o
Deţinătorii drepturilor cântăreței s-au declarat „indignaţi”
„Putem spune fără exagerare că Sinéad s-ar fi simţit dezgustată, rănită şi insultată să-şi vadă opera deturnată în acest fel de cineva pe care ea îl poreclise „demonul biblic’”, au adăugat moştenitorii ei într-un comunicat publicat de Variety.
Numeroşi artişti au denunţat utilizarea de către Donald Trump a muzicii lor în cadrul mitingurilor sale de campanie. Recent, Johnny Marr de la The Smiths s-a simţit ofensat după ce Trump a cântat Please, Please, Please, Please, Let Me Get What I Want la un miting.
Aerosmith i-a cerut preşedintelui Donald Trump să nu mai folosească muzica trupei
Prin urmare, cazul lui Sinead O’Connor nu e unic. Artişti precum Adele, Aerosmith, The Beatles, Bruce Springsteen, Elton John, Guns n’ Roses, Leonard Cohen, Linkin Park, Neil Young şi Tom Petty i-au cerut lui Trump să nu mai folosească niciodată cântecele lor la mitinguri.
În 2018, Steven Tyler, solistul Aerosmith, i-a cerut preşedintelui Donald Trump să nu mai folosească muzica trupei la mitingurile lui, avocaţii cântăreţului trimiţând o notificare în acest sens la Casa Albă după ce piesa “Livin’ on the Edge” a fost difuzată la o adunare la care a participat Trump, potrivit The Guardian.
Avocaţii au argumentat că „Domnul Trump creează falsa impresie că cel pe care îl reprezentăm şi-a dat consimţământul pentru a folosi muzica sa, chiar dacă nu sprijină administraţia Trump”. Potrivit notificării, “Domnul Trump nu are niciun drept de a folosi numele, imaginea, voce şi nimic din ce are legătură cu clientul nostru, fără permisiunea sa în scris”.