Sezonul Cultural România-Turcia va fi organizat în 2028, marcând 150 de ani de relații bilaterale, conform unui acord stabilit în cadrul unei întâlniri de luni, la București, între ministrul Culturii, Natalia Intotero, și delegația condusă de E.S. Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia în România.
Din delegație au făcut parte și Mustafa Yıldız, directorul Institutului Cultural „Yunus Emre”, Salih Yürç – coordonator TİKA, Buğra Derinyar – secretar II, și Umut Özdemir – atașat cultural în cadrul Ambasadei.
În 2026, se vor împlini 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.
În acest context, cele două părți au convenit să organizeze Sezonul Cultural România-Turcia în 2028, ca o manifestare a relațiilor excelente de prietenie, a patrimoniului cultural comun și a colaborării strânse cu comunitatea turcă din România.

Un subiect important al discuțiilor a fost cooperarea culturală în jurul operei lui Dimitrie Cantemir, fiind subliniată colaborarea foarte bună dintre institutele culturale ale celor două țări. Partea turcă a propus demararea discuțiilor pentru punerea la dispoziție a Casei lui Dimitrie Cantemir din cartierul Fatih, Istanbul, pentru organizarea de evenimente culturale de către Institutul Cultural Român.
De asemenea, a fost subliniat sprijinul acordat de statul român comunității turco-tătare din România pentru păstrarea, dezvoltarea și exprimarea identității etnice, culturale și lingvistice.
La final, au fost evidențiate două inițiative de succes ale Institutului Cultural „Yunus Emre”: „Ghidul meu este limba turcă” – un proiect care oferă ghidaj în limba turcă în muzeele din România; și „Opțiunea mea este limba turcă” – un program care introduce limba turcă ca materie opțională în 15 școli publice din România.