El a spus și că această tehnologie poate avea beneficii extraordinare pentru societate, dacă este folosită într-un mod pro-social. În schimb, el a amintit de Al Doilea Război Mondial și utilizarea bombelor atomice, care au potențialul să distrugă lumea. „Inteligența Artificială este profundă. Adică, asta o face să fie un duh magic, știți, ceea ce se poate întâmpla. Aș putea spune câteva glume cu duhuri magice, dar mai bine nu. În ceea ce privește afacerile noastre, ei își vor da seama de lucruri. Adică, avem oameni inteligenți. Și este… Evident, dacă este folosită într-un mod pro-social, are beneficii extraordinare pentru societate.

Dar nu știu cum să te asiguri că asta se întâmplă, așa cum nu știu cum poți să te asiguri, atunci când folosești două bombe atomice în Al Doilea Război Mondial, că nu ai creat ceva care ar putea distruge lumea mai târziu”, a spus Warren Buffet, în cadrul unei conferințe.

Warren Buffett sau „Oracolul din Omaha”

Amintim că Warren Buffett este unul dintre cei mai cunoscuți investitori, fiind cunoscut drept „Oracolul din Omaha. Majoritatea acțiunilor Berkshire Hathaway sunt acțiuni plătitoare de dividende.

Peste jumătate din portofoliul de acțiuni Berkshire Hathaway se află în acțiuni Apple. Compania lui Buffet a avut un succes greu de egalat. Din 1965, firma sa a înregistrat câștiguri anuale compuse de 19,8% față de 10,2% pentru S&P 500. Cu toate acestea, modelul său de investiții a fost mult timp transparent, direct și consecvent. Așa cum spunea Buffet în scrisoarea sa din 24 februarie 2024, către acționarii companiei, „Berkshire beneficiază de o constanță neobișnuită și de o claritate a scopului”. Investește în companii mari, de vârf, cu bilanţuri solide și evaluări atractive. Buffett investește pe termen lung, dar nu i-a fost niciodată teamă să facă noi investiții semnificative sau să renunțe la unele.

„Matematica nu este complicată: când numărul acţiunilor scade, interesul tău pentru numeroasele noastre afaceri creşte. Fiecare mic fragment ajută dacă răscumpărările se fac la preţuri care cresc valoarea”, a spus Buffett. „Câştigurile din răscumpărări cu valoare sporită, ar trebui subliniat, beneficiază toţi proprietarii – din toate punctele de vedere”.

21 mai 2024 Warren Buffet contează pe cash
Warren Buffet contează pe cashTrade Brains

Cel mai bun sfat pentru viață

Legendarul investitor a evidenţiat Apple şi American Express, două din companiile în care Berkshire Hathaway deţine participaţii serioase. Buffett a spus în trecut că este fan al programului de răscumpărare de acţiuni al CEO-ului Tim Cook şi al modului în care acesta oferă conglomeratului o proprietate sporită pentru fiecare dolar din câştigurile producătorului de iPhone, fără ca investitorul să fie nevoit să ridice un deget.

Printre multele sfaturi și celebre „quotes” pe care le are magnatul, unul e de departe cel mai bun.

„Orice abilități ai avea, nu îți pot fi luate, a spus el. „Cea mai bună investiție de departe este orice te dezvoltă pe tine și nu este deloc impozitată”. Acesta este un sfat similar ca cel împărtășit de Buffett în 2009, la finalul Marii Recesiuni, când bărbatul atunci în vârstă de 78 de ani a spus „cel mai bun lucru de făcut este să investești în tine”.

Citiți și: Istoria banilor la Muzeul Brukenthal. Povestea monedei naționale