Secretul alimentelor perfecte poate nu este chiar atât de secret, cât destul de strict de urmat. S-ar putea spune, metaforic, că acest secret stă cu tine la masă, dar tu nu îl cunoști! Să vedem părerea nutriționistului.
„Friptura cu salată este pentru slăbit, iar de slăbit nu înseamnă sănătos. Sunt câteva noțiuni pe care vreau să le lămurim foarte exact. Mâncatul de slăbit, cura de slăbire, este ceva nesănătos, dezechilibrat, frustrant, tot organismul tău este într-o nemulțumire, nu are cum să ne placă, se face cu voință și efort mult”, este de părere nutriționistul Mihaela Bilic.

Secretul alimentelor perfecte: Nu există alimentul perfect!
GPL – pentru organismul uman înseamnă glucide, proteine, lipide, cele trei clase mari de nutrienți fără de care noi nu putem funcționa.
Acest combustibil este corect și trebuie să avem glucide, proteine, lipide”, a spus Bilic recent, la un post de televiziune.
Secretul alimentelor perfecte înseamnă când în farfurie ai…
“Legumele înseamnă fibre, apă. Din punct de vedere nutritiv, în fibre avem zero calorii. Noi nu ne putem hrăni cu fibre. Noi când punem carne, peste ou, brânză, adică partea de proteine, într-o farfurie, ele vin la pachet cu lipide, cu grăsimi.
Deci din această farfurie ne lipsesc glucidele. Din cauza că lipsesc glucidele, asta e o farfurie de slăbit. Foarte frumos pentru cine vrea să slăbească, dar nu înseamnă că este perfect echilibrată, ideală”, a mai spus Mihaela Bilic.
“Nu scot legumele, le las aici. Ele pot sta în orice farfurie. Nu contează cantitatea lor tocmai pentru că ele nu aduc multe calorii. Aici nu avem o problemă, legume cât cuprinde, cât mai colorate, cât mai diversificate. Niciodată să nu lipsească!”, a mai spus Mihaela Bilic. Nu în ultimul rând, nutriționistul mai evidențiază că jumătate din farfurie trebuie să conțină legume, iar cealaltă jumătate trebuie împărțită în mod egal între proteine și glucide (pâine, cartof, orez, paste,mămăligă).
Ce să mai zicem? Va urma!

Citiți și: