Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, a declarat sâmbătă că primarul nu trebuie să fie un simplu contabil care adună, scade, taie, ci trebuie să se străduiască să îşi crească veniturile, el adăugând că o pârghie este parteneriatul public-privat.
Sebastian Burduja, dezlănțuit la adresa lui Nicușor Dan
El a atras atenţia că sunt cam 400 de hectare de teren ale Primăriei Generale care zac nefolosite, iar acolo s-ar putea dezvolta proiecte în parteneriat public-privat, de unde primăria să facă rost de bani.
”O reformă profundă e necesară şi probabil va trebui făcută în doi, trei, patru ani de zile. În acelaşi timp, în constrângerile actuale, din punctul meu de vedere primarul nu trebuie să fie un simplu contabil care adună, scade, taie, ci trebuie să se străduiască să îşi crească veniturile.
Şi ce pârghii are? Păi are pârghia parteneriatului public-privat, sau a concesiunilor, care e o formă simplă, primitivă a parteneriatului public privat şi care s-a putut la Bucureşti. S-a mai dat exemplul cu parcarea de la Statui e la Universitate”, a spus candidatul PNL la Primăria Capitalei la B1.
Sebastian Burduja a completat că ”sunt cam 400 de hectare de teren ale Primăriei Generale care zac nefolosite.” ”Acolo s-ar putea dezvolta proiecte în parteneriat public-privat, de unde primăria să facă rost de bani”, a completat Burduja.
Sebastian Burduja, despre bilanțul lui Nicușor Dan. „În termeni matematici este zero”
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a afirmat, luni, că bilanţul real al mandatului actualului primar general Nicuşor Dan este egal cu zero.
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Bucureștiului, a organizat o conferință de presă, luni, după ce primarul general Nicușor Dan și-a expus bilanțul, spunând despre acest bilanț că este „zero”.
„În mai puţin de trei săptămâni se va schimba Bucureştiul, şi momentul de astăzi pe care Nicuşor Dan l-a etalat public, un bilanţ al mandatului, este cel mai puternic argument în acest sens. Bilanţul dânsului este foarte simplu şi în termeni matematici este zero.
Un bilanţ al unui primar general, de fapt al unui oficial, se face punând în oglindă ceea ce a promis când a preluat mandatul cu ceea ce a făcut la finalul mandatului. Primul proiect se referă la publicarea dispoziţiilor de primar.
Aşa cum am arătat în trecut, doar 5,7% dintre toate dispoziţiile emise de primarul general sunt pe site. Restul preferă să le ţină în continuare ascunse. Şi al doilea proiect viza amenzile pe care Primăria Generală le-a încasat, inclusiv sumele pe care le plăteşte primăria din buget, deşi sunt amenzi pe persoană fizică, amenzi împotriva primarului”, a precizat Sebastian Burduja.
CITIȚI ȘI: