back to top
spot_img

Se scumpesc țigările! Cât va costa un pachet, de luni

Este a doua majorare de preț din ultimele 3 luni

Prețurile la țigări în România vor suferi o nouă creștere. După doar trei luni de la ultima mărire, începând cu data de 8 aprilie, pachetele de țigări vor fi mai scumpe.

4 aprilie 2024 Țigările se scumpesc de la 1 Aprilie - Foto: Pexels
Se scumpesc țigările Cât va costa un pachet de luni Foto Pexels

Se scumpesc țigările!

British American Tobacco (BAT), liderul pieței de țigări din România, va majora prețul pachetelor sale de țigarete cu un leu.

Această creștere vine după ce BAT a majorat prețurile la jumătatea lunii ianuarie, tot cu un leu, alături de ceilalți mari producători și distribuitori de țigarete, Philip Morris și JTI.

Cât va costa un pachet de țigări

Astfel, mărcile populare precum Lucky Strike, Kent și Rothmans Blue vor fi vândute la prețul de 27,5 lei, în timp ce Pall Mall Blue va costa 26,5 lei. De asemenea, prețul pentru Dunhill va ajunge la 29 de lei, iar pentru Viceroy la 26 de lei.

Acciza la tutun

Conform noilor prevederi ale Codului Fiscal, acciza la mia de țigarete a crescut de la 625,97 lei în 2023 la 672,92 lei în 2024. Această creștere depășește proiecțiile din anul precedent, care prevedeau accize mai reduse pentru anul curent și pentru 2025.

Potrivit prevederilor de anul trecut, creșterea ar fi trebuit să fi doar la un nivel de 656,97 lei în 2024, și la 687,97 lei în 2025, pentru ca în 2026 să ajungă la 718,97 lei,  scrie Profit.

Cu cât sc-au scumpit țigările față de anul trecut

Astfel, prețurile practicate de BAT vor fi cu 3 lei mai mari pe pachet în comparație cu prețurile din prima jumătate a anului trecut și cu 2,5 lei mai ridicate decât cele din a doua jumătate a anului trecut.

 

author avatar
Raluca Dan Redactor
Sunt jurnalist de peste 20 de ani și am lucrat în mai multe redacții de televiziuni și ziare naționale.

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...