Începând cu 1 aprilie, costul biletelor de tren pentru călătoriile cu vagoanele de dormit va crește, odată cu adăugarea unei taxe de rezervare în funcție de numărul de paturi dintr-o cabină.
Majorarea tarifelor vine în ciuda faptului că în trenuri nu au fost îmbunătățite condițiile, se plâng călătorii. Promisiunile autorităților de a moderniza parcul feroviar și infrastructura sunt făcute de mulți ani, dar nu s-au realizat.

Taxe suplimentare pentru vagoanele de dormit
CFR Călători a anunțat că, începând cu 1 aprilie, prețurile biletelor pentru călătoriile cu vagoanele de dormit vor crește cu 6 lei pentru locurile la cușetă și cu 15 lei pentru cele în vagoanele de dormit. Această majorare reflectă ajustările la taxa de rezervare pentru călătoriile interne. Astfel, călătorii care optează pentru o cabină cu 6 locuri vor plăti cu 6 lei mai mult, iar cei care aleg vagonul de dormit vor suporta o taxă suplimentară de 15 lei.
„Prețul, mult prea mare pentru condiții. Adică pe ruta București-Oradea cred că prețul era undeva la 450 de lei pentru un vagon de dormit pentru o singură persoană.”, spune un tânăr pentru Pro TV.

Se scumpesc biletele de tren. Călătorii sunt nemulțumiți
Călătorii sunt nemulțumiți de această măsură, evidențiind că prețurile ridicate nu sunt justificate de condițiile oferite.
O doamnă nemulțumită descrie condițiile: „În general eu merg cu trenul, eu fac acest drum din ‘82 și nu am văzut deloc îmbunătățiri. Poate pe viitor dacă investesc mai mulți bani în infrastructură poate o să avem și noi ca alte țări”.
În comparație cu biletul de avion sau autocarul, costul călătoriei cu trenul devine mai puțin convenabil pe distanțe lungi. Cei mai mulți călători preferă avionul pentru călătorii pe distanțe mari.

Investițiile promise nu s-au realizat
Cu toate promisiunile autorităților de a achiziționa noi locomotive și vagoane moderne, primul tren electric nou încă se află în faza de teste, în ciuda termenului stabilit inițial pentru începutul acestui an. În plus, infrastructura feroviară rămâne o problemă majoră, cu excepția unor căi ferate către destinații turistice, București – Constanța și București – Predeal. Autoritățile susțin că au început lucrările de reabilitare, dar nu se cunoaște când vor fi finalizate. Deocamdată, trenurile circulă cu viteze foarte mici pentru că infrastructura feroviară este distrusă.
