„Buy now, pay later” – cumpărăturile „pe caiet” revin în magazine. Unii retaileri au început deja să pună în practică metoda „cumpărăturile pe caiet”, conform Stiripesurse.
Practica era întâlnită, de cele mai multe ori, în zonele rurașe. Conform sursei, în 2024, revine acest serviciu care, în termeni actuali, se numește „buy now, pay later”.
În ultima vreme, din ce în ce mai multe magazine sunt tentate să apeleze la acest serviciu pentru a-și păstra clienții sau pentru a atrage alții noi. Această metodă de a face cumpărături era una destul de populară, însă, odată cu trecerea timpului, a adispărut total din practica magazinelor.
„Buy now, pay later” – cumpărăturile „pe caiet” revin în magazine
În prezent, această metodă are un nume mai complex și modern – „Buy now, pay later” este o modalitate de cumpărături care începe să îi atragă pe români.
La această practică au recurs magazinele care comercializează produse cu o valoare destul de mare. Ceea ce este foarte avantajos pentru clienți este faptul că nu mai este nevoie să se deplaseze la bancă pentru obținerea unui card de cumpărături.
Tehnica „Buy now, pay later”, preferată în detrimentul unui card clasic de cumpărături
Tehnica „Buy now, pay later” (cumperi acum, plătești mai târziu) a început să fie preferată în detrimentul unui card clasic de cumpărături. Procedura se face pe pagina oficială a comerciantului, iar din ce în ce mai mulți români au încredere în asta.
Tot ce trebuie să faci pentru a fi elegibil pentru acest serviciu este să încasezi un salariu sau să ai un venit lunar constant. Apoi, trebuie să te asiguri că faci cumpărături de minimum 2.000 de lei. Plafonul de cumpărături diferă, în funcție de comerciant.
Românii care aleg această opțiune cumpără, de cele mai multe ori, electrocasnice. Acestea sunt cele mai avantajoase de cumpărat, având în vedere că se achită câte o tranșă, în fiecare lună, atunci când intră salariul.
Specialiștii în finanțe spun că, în general, la această metodă de cumpărături apelează cei care nu au venituri foarte mari sau, uneori, cei care nu dețin un card de cumpărături și nici nu vor să aplice pentru unul.
Totuși, această practică are capcana ei în care pot pica mulți. În mirajul cumpărăturilor, unii clienți ajung să cumpere produse pe care nu le mai pot achita sau pe care, de fapt, nu și le permit.
CITEȘTE ȘI:
BREAKING NEWS. Plângere la Parchetul General pentru deplasările externe ale președintelui Iohannis