Locurile de muncă vacante s-au epuizat mai repede în Marea Britanie decât în alte țări în ultimul an, a declarat marți platforma de recrutare Indeed, arătând slăbirea impulsului economiei britanice în a doua jumătate a acestui an.
Datele Indeed au arătat că, începând cu 29 noiembrie, erau cu 23% mai puține locuri de muncă anunțate pe platforma sa în Marea Britanie comparativ cu un an mai devreme – o scădere mai accentuată decât scăderea de 14% prezentată în datele oficiale care acoperă perioada august-octombrie.
În Marea Britanie există cea mai mare comunitate românească din Diaspora de aproape 3 milioane de persoane, românii constituind a doua comunitate de imigranți europeni după cea poloneză ca număr.
Locurile de muncă vacante au fost cu 12% mai mici decât înainte de pandemia COVID-19.
“Balanța de putere s-a înclinat cu siguranță în favoarea angajatorilor, pe măsură ce piața munciia scăzut, după cum reiese din scăderea anunțurilor de locuri de muncă, scăderea bonusurilor de semnare, reducerea creșterii salariilor și creșterea anunțurilor de contracte de zero ore”, a declarat economistul Indeed Jack Kennedy. În timp ce Franța s-a descurcat doar puțin mai bine, cu o scădere anuală de 22%, alte țări comparabile, inclusiv Statele Unite, Germania, Irlanda, Canada și Australia, au înregistrat scăderi cuprinse între 5% și 15%.
Datele Indeed arată o scădere constantă a locurilor de muncă vacante până în 2024, dar îngrijorările companiilor cu privire la angajări au devenit mai acute de când ministrul de finanțe Rachel Reeves a anunțat o creștere de 25 de miliarde de lire sterline (32 de miliarde de dolari) a impozitelor pe salarii ale angajatorilor în bugetul său din 30 octombrie. “Angajatorii vor continua probabil cu prudență când vine vorba de angajări în 2025”, a spus Indeed. Luni, Confederația de Recrutare și Ocupare a Forței de Muncă, care reprezintă agențiile de recrutare, a declarat că cererea de lucrători în Marea Britanie s-a prăbușit luna trecută după primul buget al noului guvern laburist.