România va avea Noaptea Muzeelor la Sate. Cum se va desfășura

România va avea și o Noapte a Muzeelor la Sate, după tradiționala Noapte a Muzeelor din mai. Este vorba despre o premieră europeană și națională anunțată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, după cum notează Radio România Brașov.

Noaptea Muzeelor la Sate va propune publicului activități culturale și programe educative în diverse spații cu valoare istorică și de patrimoniu, din satele și comunele României.

Pentru acest lucru este însă necesar ca instituțiile să fie înscrise în program. Înscrierile se fac până în data de 25 iulie printr-o fișă, pe care cei interesați o pot solicita la adresa de email noaptea_muzeelor@yahoo.com.

Cu ocazia acestui eveniment, va fi lansat și un kit pedagogic, ce va fi pus gratuit la dispoziția participanților interesați în organizarea de programe educative pentru copiii și tinerii din satele și comunele țării. Kit-ul include asistență din partea specialiștilor și un pachet complet, cu fișe de programe educative, instrumente și resurse pentru implementarea lor.

Organizațiile înscrise în program vor beneficia de promovare

În cadrul primei ediții a Nopții Muzeelor la Sate, organizațiile înscrise în program vor beneficia de promovare și de reprezentare în cadrul platformei noapteamuzeelor.org (în curs de actualizare), care va oferi publicului informații despre evenimentele, activitățile și proiectele găzduite pe 2 septembrie în toată țara.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE