back to top
spot_img

România, în topul celor mai ieftine locuri pentru angajații care lucrează de acasă

Cele mai multe orașe din top 10 sunt din țara noastră

România se află în topul celor mai accesibile orașe din Europa pentru angajații care lucrează de acasă, ocupând pozițiile 2 și 3 în acest clasament.

3 aprilie 2024 România, în topul celor mai ieftine locuri pentru angajații care lucrează de acasă - Foto: Pexels
România în topul celor mai ieftine locuri pentru angajații care lucrează de acasă Foto Pexels

România, în topul celor mai ieftine locuri pentru angajații care lucrează de acasă

Studiul realizat de o companie britanică de cercetare a luat în considerare costurile pentru chirie, mâncare și internet, punând în evidență metropole din diverse regiuni, cu excepția Capitalei.

Oradea

Oradea a fost aproape să obțină titlul de campioană în acest clasament, fiind devansată de orașul Tuzla din Bosnia și Herțegovina. 

3 aprilie 2024
Oradea

Dacă la Oradea cazarea costă între 175,17 și 259,87 lire sterline pe lună, facturile la utilități ajung la încă 92,42 lire sterline la costul total. Iar o masă în oraș ar costa doar 6,10 lire sterline, adică aproximativ 35 de lei.

3 aprilie 2024
Oradea

Cel mai ieftin oraș din Europa pentru lucrul remote

Tuzla este desemnată cea mai ieftină locație pentru a trăi ca lucrător la distanță O masă în acest oraș ar costa doar 3,52 lire sterline, adică 20 de lei!  

3 aprilie 2024
Tuzla Bosnia și Herțegovina

Craiova

Pe locul trei se află Craiova, unde cheltuielile pentru masă în oraș în Craiova ar fi de doar 25 de lei – “perfect pentru a gusta din bucătăria locală!”, notează Brother Group, care a realizat cercetarea.

3 aprilie 2024
Craiova

Plovdiv

Plovdiv din Bulgaria se clasează pe locul 4, unde o masă în oraș ar costa cam ca la Oradea, dar sunt mai scumpe chiriile, deși utilitățile costă mai puțin.

3 aprilie 2024
Plovdiv Bulgaria

Iași

Iași, un alt oraș din nord-estul României, se află pe locul al cincilea în Indexul European Remote Worker. 

3 aprilie 2024
Iași

Pe următoarele locuri se regăsesc orașe românești precum Timișoara și Sibiu, unde prețurile pentru internet și masă la restaurant sunt relativ constante, însă există diferențe semnificative în ceea ce privește chiriile și costurile de întreținere.

3 aprilie 2024
Cele mai ieftine orașe din Europa

Cele mai scumpe orașe din Europa

În contrast, cele mai scumpe orașe din Europa pentru muncă la distanță sunt Zurich, Londra, Lausanne, Geneva și Dublin, unde doar pentru nevoile de bază, în medie, ai nevoie de aproximativ 2.000 de euro pe lună, conform datelor Brother Group.

3 aprilie 2024 Cele mai ieftine orașe din Europa
Cele mai ieftine orașe din Europa
author avatar
Raluca Dan Redactor
Sunt jurnalist de peste 20 de ani și am lucrat în mai multe redacții de televiziuni și ziare naționale.
  1. Este interesant de observat cum orașe precum Oradea și Craiova se clasează atât de sus în clasamentul european, demonstrând că nu doar marile metropole sunt viabile pentru munca la distanță.

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...