România va deschide Campionatul European de volei feminin din 2023, în această seară, în compania gazdei, Italia. Partida va avea loc în aer liber, în Arena din Verona.
Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) se dispută în patru ţări – Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start. Primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală. Meciurile din optimile de finală vor avea loc în 27 august, cele din sferturi în 29 august, pentru ca semifinalele şi finalele pentru medalii să se dispute în 1, respectiv 3 septembrie, la Bruxelles. Primele trei clasate vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025.
Campionatul European a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante.
România la Europeanul de volei feminin
România – Italia / 15 august, ora 21:00
România – Croația / 17 august, ora 22:00
România – Elveția / 21 august, ora 21:00
România – Bulgaria / 22 august, ora 19:00.
Obiectivul ”tricolorelor”, calificarea în optimi
România – Italia este primul meci la Europeanul de volei feminin. Partida va avea loc în aer liber, în Arena din Verona.
„E o locaţie spectaculoasă. Eu sunt pasionat de Istoria Artei, aşa că sunt încântat şi din punctul acesta de vedere. Adevărul e că niciodată nu am mai jucat în aer liber. Am jucat volei pe plajă, acolo ştiam ce se întâmplă cu vântul, dar acum e altceva.
Sper ca toate condiţiile să fie bune, mai ales umiditatea, pentru că ultima dată s-a jucat în aer liber în Italia acum doi-trei ani, în Supercupă. Sper ca toate condiţiile să fie bune. Atunci nu s-a putut juca finala afară, pentru că umiditatea a făcut suprafaţa de joc foarte alunecoasă. Sper că sunt pregătiţi, că nu se vor repeta erorile din Supercupă şi că nu vor fi nici un fel de probleme”, a spus Guillermo Naranjo, antrenorul României.
Potrivit FR Volei, obiectivul naționalei este calificarea în optimile de finală, adică o clasare pe unul din primele patru locuri în grupa B. Din grupă mai fac parte Croaţia, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi Elveţia.