Revoluționar: Roboții controlați de AI invadează piața recoltării fructelor

Într-o altă parte de lume, pe continentul american, roboții zburători culeg fructele din pomi. Folosesc inteligența artificială pentru a identifica și a aduna numai fructele care sunt coapte.

Roboții controlați de inteligența artificială revoluționează recoltarea căpșunilor într-o parte de lume. În altă parte de lume, un robot zburător se plimbă prin livadă și culege merele coapte. E doar începutul…

Asemenea roboți se află deja în probe în serele unei familii din apropiere de Brno, Cehia. Nu doar că monitorizează cultura de căpșuni, dar recoltează și fructele. Antreprenorii lucrează împreună cu o companie cehă, care a creat mașinăriile astfel încât să optimizeze munca și să crească producția, potrivit Siemens.

13 februarie 2024 Roboții sunt implicați și în piața fructelor
Roboții sunt implicați și în piața fructelorStrawberry Plants

Robotul culege mai multe căpșuni

„Ne-am gândit că nu ar mai trebui să ne bazăm doar pe factorul uman. Am ajuns la concluzia că un automat, un robot, este capabil să preia acest efort și să facă o evaluare precisă, adică să identifice o problemă, să o localizeze, printr-o monitorizare permanentă a culturilor”, a precizat un antreprenor.

”În cooperare cu serele Raěček dezvoltăm un sistem robotizat autonom pentru monitorizarea plantelor. În acest sezon testăm de asemenea un alt robot pentru cules care să răspundă cererii crescute din acest sezon. Poate să culeagă mai mult de 25 de kilograme de căpsuni pe oră, în functie de tip. Este echivalentul muncii unui om”, a spus un inițiator al proiectului.

Într-o altă parte de lume, pe continentul american, roboții zburători culeg fructele din pomi. Folosesc tot inteligența artificială pentru a identifica și a aduna numai fructele care sunt coapte. Robotul transmite, de asemenea, date despre cantitatea și calitatea fructelor. Marele avantaj este că poate lucra non stop, indiferent dacă afară e zi sau noapte.

Concluzia? Nici culegătorii de căpșuni nu mai sunt ce au fost…

13 februarie 2024 Viitorul fructelor nu mai e în mâinile oamenilor
Viitorul fructelor nu mai e în mâinile oamenilor

Citiți și: 

„Te vei ridica împotriva creatorilor?”: Prima conferință de presă cu oameni și roboți din lume /VIDEO

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE