Revelion pe Arena Națională sau Retrovelion 2025@Arena Națională cum a fost denumit de organizatori. Este vorba despre o premieră: petrecerea Anului Nou pe cel mai mare stadion al țării, care se află în București.
Revelion pe cel mai mare stadion al țării! Se va întâmpla în noaptea de 31 decembrie, când Arena Națională va găzdui evenimentul intitulat „Retrovelion”. Pe lângă meciurile de fotbal, pe Arena Națională sunt organizate constant evenimente artistice. În acest an, aici au avut loc concertele susținute de Coldplay și Ed Sheeran.
Retrovelion 2025 va marca, astfel, o premieră, pentru că va fi prima petrecere de Revelion organizată pe un stadion, chiar cel mai mare stadion din țară. Deși evenimentul are loc pe un stadion, atmosfera va fi mult diferită de cea de la meciurile de fotbal. Arena Națională va fi acoperită pentru a asigura confortul invitaților, iar spațiul va fi decorat cu mese și scaune elegante, inedit pentru un loc atât de neconvențional. Organizatorii promit că toată lumea va avea loc la mese, fie la liber pentru cei cu bilete standard, fie cu rezervare pentru cei cu bilete VIP.
Trupele Voltaj, Spitalul de Urgență și Class vor concerta în noaptea de 31 decembrie, dar organizatorii pregătesc și alte nume surpriză, plus nelipsitul spectacol de artificii.
Un bilet standard de acces costa 230 de lei la finalul lunii octombrie. Ulterior, prețul a început să crească crește treptat și va ajunge până la 400 de lei în ziua evenimentului. Un bilet VIP costa la finele lui octombrie 330 lei și se preconizează că va ajunge la 500 de lei.
Vor fi amenajate truck-uri cu mâncare, la prețul de 50-60 lei porția, iar un cocktail la bar va costa între 25 și 30 de lei.
Cum ajungeți pe Arena Națională la Revelion 2025
Ca să ajungi la Arena Națională, poți folosi atât metroul, cât și STB-ul. Cu autobuzul, poți folosi liniile 243, 335, 104, 143, 101 și 102, în funcție de zona Bucureștiului din care vii.
Dacă vrei să iei metroul, folosește linia M1 este până la Piața Muncii și apoi pe jos, pe Bulevardul Basarabia, aproximativ 1,5 kilometri sau cu tramvaiul 40 până la stația Arena Națională. Alternativ, poți folosi troleibuzele 86 și 90, ambele având stații la Arena Națională.
Dacă preferi tramvaiul, poți merge cu 36 până la stația Bd. Nicolae Grigorescu. De aici, continuă pe jos pe Bulevardul Basarabia pentru aproximativ 850 de metri până la Arena Națională.
Arena Națională a fost construită pe locul Stadionului 23 August, inaugurat în vara anului 1953, când la București se desfășuraseră Jocurile Sportive ale Festivalului Internațional al Tineretului.
Revelion pe Arena Națională Retrovelion 2025. Fostul stadion 23 August
„Pe locul acela, de dincolo de Bariera Vergului și de Vatra Luminoasă, cu decenii în urmă, se țineau bâlciurile și târgurile de vite. Apoi terenul s-a transformat într-o mănoasă grădină de zarzavat și era inclus în teritoriul administrativ al comunei Dudești-Cioplea, locuită majoritar de etnici bulgari, majoritatea acestora ocupându-se cu grădinăritul. Mai târziu, prin anii treizeci, spațiul a intrat în posesia Uzinelor Malaxa (denumite și ele după naționalizarea din 1948 tot ”23 August). Și firește că și acest teren a fost naționalizat, odată cu tot ce însemna proprietate privată în România”, potrivit welovesport.ro.
După ce Festivalul s-a încheiat, s-a decis ca edificiul să se numească Marele Stadion, potrivit sursei. În vara anului 1954 s-a instituit denumirea oficială de Stadionul 23 August. După Revoluția din 1989 i s-a spus la un moment dat ”Stadionul Lia anoliu”, în memoria fostei mari atlete, campioană olimpică în Mexic 1968 la aruncarea discului. Apoi i s-a spus „Stadionul Național din Complexul Lia Manoliu”.
Porțile acestuia au fost închise în anul 2007, iar construcția Arenei Naționale a început în 2008 și a fost finalizată în anul 2011. Este primul stadion din România care a găzduit o finală europeană, și mai exact finala Europa League din 2012.
Citiți și: Revelion în hala Laminor din București! Prețul biletelor, programul și meniul /FOTO