„Programările” pentru tot felul de revelioane cu temă sau fără sunt în toi în România și fiecare caută ceva inedit . Cum ar fi un revelion la Palat, mai bine zis în fața lui. Dar care Palat?
Primăria Iași a alocat 700 de mii de lei pentru organizarea Revelionului anul acesta. Evenimentul va avea loc în fața Palatului Culturii. În acest an, vor fi organizate două petreceri, una pentru copii, până la ora 21,00, și cea de a doua, pentru adulți, potrivit Radio România Iași.
Revelionul va fi organizat de Ateneul Național din Iași.
„Revelionul îl vom face tot împreună cu Ateneul din Iași. Ne gândeam la fel, să-l împărțim în două secvențe, un Revelion al copiilor în prima parte până cel târziu la ora 21:00 cu cluburile de copii și ulterior, un Revelion pentru toată lumea.
Ne gândim la nume ieșene cum ar fi Mario Fresh, care este în vogă în momentul de față în clasamentele de profil. Ne gândim, de asemenea, la Andra Botez, ieșeanca, care a fost și anul trecut. Mai este o trupă din Iași care am văzut că a performat anul acesta și un DJ care va întreține atmosfera după ora 24:00 până la finalizarea focului de artificii și, sigur, eliberarea pieței din fața Palatului Culturii. Bugetul alocat pentru anul acesta pentru Revelion și aprobat de Consiliul Local este de 700.000 lei.
El va sta la dispoziția Ateneului din Iași pe bază de deconturi, evident, și îi vom livra banii începând cu anul 2025”, a spus primarul Mihai Chirica.

Revelion la Palat. Un simbol al frumuseții
Palatul Culturii a trecut printr-un amplu proces de restaurare, care a inclus și modernizarea sistemului de iluminat al fațadei, prin montarea de soluții profesionale de iluminat cu LED de înaltă performanță de la Philips lighting. Obiectivul principal al întregului proiect de restaurare, care a stat la baza alegerii soluțiilor de iluminat, a fost acela de a reda comunității cea mai spectaculoasă realizare arhitecturală a stilului neogotic din România.
Soluția Philips lighting aleasă a trebuit să se ridice la înălțimea provocării, neinfluențând pe timp de zi arhitectura exceptională a palatului și oferind pe timp de noapte o imagine cu o atmosferă de poveste, apreciată de vizitatori.
„Acum, Palatul Culturii este cu adevărat un simbol al frumuseții și istoriei Moldovei. Apreciem dedicația echipei Philips lighting România, expertiza și soluțiile de cea mai nouă generație integrate perfect cu instalațiile și echipamentele tehnice moderne pe care le-am folosit în întregul proiect de restaurare,” – Dr. Lăcrămioara Stratulat, Manager al Complexului Muzeal Național „Moldova”.
„Din decembrie 2009 și până în prezent, Palatul Culturii a parcurs etapele celei mai ample lucrări de reconsolidare și restaurare de la inaugurarea sa, din 1925. Ne bucurăm de aprecierea a peste 300.000 de vizitatori care au venit să vadă Palatul Culturii de la redeschiderea să din aprilie 2016 și suntem mândri că am putut aduce o strălucire nouă acestui edificiu cultural ce domină orașul”, spune Viorica Frunză, Director Impex Romcatel SA, Proiectant General al lucrărilor de reabilitare și restaurare de la Palatul Culturii Iași.
Un palat simbol al orașului
Palatul Culturii este clădirea simbol a Iașului, edificiu care atrage acum, o dată în plus, atenția vizitatorilor, fiind pus în valoare de iluminatul arhitectural. Timp de 7 ani, din decembrie 2009 până în aprilie 2016, clădirea a parcurs etapele celei mai ample lucrări de reconsolidare și restaurare de la inaugurarea sa, din 1925. Redeschis publicului, pe 27 aprilie 2016, acest obiectiv cultural a atras peste 300.000 de vizitatori până la sfârșitul lunii august 2016. Amplasat în centrul orașului celor șapte coline, Palatul Culturii continuă să fie în centrul atenției ieșenilor, dar și al turiștilor.
La Palatul Culturii, sediul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, pot fi vizitate patru muzee: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.
Peste 20 de manifestări desfășurate în spațiile Palatului Culturii s-au adresat iubitorilor de artă și istorie, dar și specialiștilor, reunind nume consacrate din țară și străinătate, la venisaje ale unor expoziții itinerante în România („Matisse – Triumful Modernismului”, „Ex-Libris Constantin Brâncuși” „Regele Mihai. O copilărie fericită”, „Armata română în Războiul cel Mare: 1916 -1918” etc.) sau la evenimente de anvergură internațională, precum Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice, organizat de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și ajuns, în 2016, la cea de-a X-a ediție.
Citiți și: Când e Concert de Crăciun la Palatul Suțu, în Capitală