Nicolai Tand are o rețetă specială pentru masa de Revelion și astfel să înlocuim carnea de porc, una dintre vedetele petrecerii de Anul Nou, cu o altă delicatesă.
Rețeta lui Nicolai Tand pentru masa de Revelion
Nicolai Tand nu este un mare fan al cărnii de porc, însă nici după pui sau curcan nu se omoară, așa că propune pentru masa de Revelion un steak de vită pentru care vă vor pomeni invitații.
„Eu unul nu mă omor neapărat după curcan de Revelion. O carne bună mi-ar place recunosc, dar o carne de vită. Pentru că pe unde mergi ți se oferă cam aceeași mâncare în perioada asta: porcării, salată boeuf, sarmale etc.
Eu, pentru masa de Revelion, aș alege vita sau un pește lejer, și așa se zice că e bine să mănânci în noaptea dintre ani pește ca să fi ușor, să treci prin viață așa ca peștele prin apă, în anul care vine.
Mâncarea grea, mai ales de Revelion când mănânci târziu, nu e tare bună. Mâncarea e bună, dar trebuie să știi s-o mănânci. E ca băutura! O bei cu drag, dar, dacă nu știi s-o stăpânești, te pune jos. Așa e și mâncarea”, a declarat Nicolai Tand, pentru Click!
Steak de vită, după rețeta lui Chef Tand
Ingrediente:
mușchi sau vrăbioară de vită
1 crenguță rozmarin
un cub unt
sare de mare
piper negru boabe
ulei de măsline
Mod de preparare:
Piperul se macină într-un mojar. Piperul proaspăt va da o savoare aparte cărnii.
Carnea se rumenește într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline. Se adaugă un cub de unt și crenguța de rozmarin. Se rumenește pe ambele părți, se stropește cu sosul format în tigaie, astfel carnea va absorbi din aromă.
După ce s-a rumenit pe ambele părți, se scoate pe un tocător de lemn. Se presară puțină sare mare și piper proaspăt măcinat, se feliază. Se servește cu mare poftă! Să vă fie de folos! Bon appetit!, ne sfătuiește Nicolai Tand.
Citeste si: Cât plătește Nicușor Dan chirie pentru apartamentul în care stă cu soția și copiii