Oficiul de ȘtiriOficiul de Știri
Font ResizerAa
  • HOME
  • ACTUALITATE
    • Extern
    • Lumea de lângă noi
  • Pamfletul zilei
  • SPECIAL
    • Analiză
    • Interviuri
    • Anchete
    • Reportaje
  • POLITICA
  • BUSINESS
  • LIFE
    • Horoscop
    • Entertainment & Showbiz
    • Cultură
    • Style
    • Health & Fitness
    • De gustibus
    • Casa și grădina
  • SPORT
  • OPINII
  • Gica Contra
  • Alegeri 2025
    • Stiri despre Nicusor Dan
    • Stiri despre George Simion
Font ResizerAa
Oficiul de ȘtiriOficiul de Știri
Search
  • Breaking News
  • Pamfletul zilei
  • ACTUALITATE
    • Extern
    • Lumea de lângă noi
  • Special
    • Anchete
    • Reportaje
  • Alegeri 2025
  • Politică
  • Business
  • Life
  • Sport
  • OPINII
  • Gica Contra
  • Echipa
  • Telefon: 0799007711
  • Email: office@oficiuldestiri.ro
Follow US
Oficiul de Știri > Life > De gustibus > Rețeta prăjiturii cu care Elena Lasconi a câștigat Masterchef
Rețeta prăjiturii cu care Elena Lasconi a câștigat Masterchef

Rețeta prăjiturii cu care Elena Lasconi a câștigat Masterchef

De Madalina Jianu Publicat 2024-11-26
Distribuie

Elena Lasconi, candidata USR la președinție, a câștigat emisiunea MasterChef de la Pro TV în 2013 cu o prăjitură cu ciocolată și fructul pasiunii. Jurații au apreciat evoluția ei în competiție.

Contents
Prăjitura câștigătoare a Elenei LasconiRețeta secretă dezvăluită 

Elena Lasconi, candidata USR la președinția României, i-a impresionat pe cei trei chefi celebrii ai emisiunii Masterchef de la Pro TV în 2013 cu o prăjitură delicioasă. 

În urmă cu 11 ani, Lasconi a câștigat proba celebrității cu o rețetă specială de prăjitură cu ciocolată și fructul pasiunii.

Prăjitura câștigătoare a Elenei Lasconi

Jurații Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au apreciat evoluția Elenei Lasconi pe parcursul competiției. Pe lângă laude, ea a câștigat marele trofeu și premiul pus în joc. Jumătate din suma câștigată a fost donată copiilor din programul «Fiecare Copil în Grădiniță» al Asociației OvidiuRo.

reteta-prajitura-elena-lasconi
Rețetă prăjitură Elena Lasconi Sursa foto Canva

Rețeta secretă dezvăluită 

Elena Lasconi a împărtășit rețeta prăjiturii câștigătoare pentru Foodstory.ro:

 „Am topit 250 g de ciocolată neagră, 200 g unt cu 80% grăsime pe bain-marie, în care am adăugat și 3 linguri de piper roz. Când s-a omogenizat, am luat compoziția de pe abur, am strecurat-o ca să elimin piperul și am lăsat compoziția să se domolească puțin. Când a devenit călduță, am adăugat pe rând 5 gălbenușuri. După fiecare gălbenuș am amestecat cu telul până s-a omogenizat perfect. Este foarte important ca gălbenușurile să fie bine separate, ca să nu fie nicio urmă de albuș.

Am bătut bine 7 albușuri cu 200 g zahăr, am adăugat pe rând 2 gălbenușuri, 100 g făină, alune de pădure prăjite și tăiate (cam 2-3 linguri). Am copt la 220 de grade aproximativ 15 minute. E important ca această cocă să rămână puțin umedă în mijloc. 

Separat, am bătut 5 albușuri cu 150 g zahăr și un strop de suc de lămâie, ca pentru bezea. Am continuat să bat bezeaua pe bain-marie până s-a întărit bine de tot. Am făcut un sirop mai gros din fructul pasiunii (pulpa se dă prin strecurătoare și se aruncă semințele) cu puțin zahăr și l-am dat într-un clocot ca să se lege. Când bezeaua a fost aproape gata, am adăugat și siropul cald de fructul pasiunii, puțin câte puțin. Am pus bezeaua peste prăjitură, iar apoi am făcut broderia de zahăr ars.

Am servit prăjitura cu crème anglaise cu vanilie. Iată cum am făcut crème anglaise:

Am încălzit la foc foarte mic 150 ml lapte cu 200 ml frișcă lichidă. Am adăugat 2 batoane de vanilie (am scos semințele și le-am pus în compoziție, dar am lăsat și batoanele despicate pentru un plus de aromă). Am oprit focul și am lăsat să se infuzeze aproximativ 15-20 de minute.

Într-un bol, am amestecat bine cu telul 4 gălbenușuri cu 90 g zahăr, aproximativ 5 minute, până când gălbenușurile încep să se deschidă la culoare. Am adăugat puțin câte puțin laptele infuzat, amestecând continuu, apoi le-am pus pe foc la foc foarte mic.

Aici e nevoie de mare atenție: trebuie amestecat continuu, ca să nu se prindă și să nu se brânzească. Tehnica e așa: se amestecă în formă de opt, în patru direcții, iar temperatura compoziției pe foc nu trebuie să depășească 80°C (e simplu de verificat cu un termometru). În momentul în care crema a devenit onctuoasă, e gata. Se probează foarte simplu: se ridică lingura de lemn din compoziție și se trasează cu degetul o dâră pe spatele lingurii. Dacă compoziția nu se unește imediat, crema e gata. Apoi se strecoară și asta e tot”.

Fosta prezentatoare TV a emisiunii «Dincolo de Povestiri» și-a demonstrat talentele culinare înainte de a intra în politică. Acum, Elena Lasconi se pregătește pentru o nouă provocare în politică.

Similare

author avatar
Madalina Jianu
Absolventă a Facultății de Administrație Publică și a unui program de master în Managementul Sectorului Public a descoperit pasiunea pentru jurnalism și marketing chiar din primii ani pe piața muncii. Profesează în marketing de aproximativ cinci ani, iar pasiunea pentru scris a început cu proiectul Oficiul de Știri.
See Full Bio

Loading RSS Feed

Puterea

Urmărește
Oficiul de Stiri

si pe Google News

ULTIMA ORA
Mircea Badea, după ce s-a spus că a fost dat afară de la Antena 3: "Având în vedere că aseară..."
Mircea Badea, după ce s-a spus că a fost dat afară de la Antena 3: “Având în vedere că aseară…”
Nicușor Dan: originile și formarea unui olimpic internațional. CV-ul Primarului Capitalei
George Simion, un expert în „Crimele Comunismului”. CV-ul prezidențiabilului AUR
Unde muncește Mirabela Grădinaru și ce se va întâmpla dacă Nicușor Dan ajunge președinte
Alegeri prezidențiale 2025, turul II: Prezența la urne în Diaspora, ora 23:00
Taguri:Elena Lasconiprajiturarețeta
Distribuie acest articol
Facebook Email Print
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pamfletul zilei

Înainte de sezonul pepenilor românești, George Simion ne aduce Meloni din Italia

Înainte de sezonul pepenilor românești, George Simion ne aduce Meloni din Italia

Înainte de sezonul pepenilor în România, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile prezidențiale, George Simion, a încercat să ne aducă…

Citeste mai mult
Și părerea ta contează

Sondaj

Va rezista coaliția condusă de PSD după alegerea unui nou Președinte al României?
VoteazaRezultate
- Advertisement -
Ne gasesti si pe
Social Media
FacebookLike
YoutubeSubscribe
Citeste si:
Cezar Osiceanu, chemat să dea cu subsemnatul după ce a cerut suspendarea lui Nicușor Dan. Printre acuzații, folosirea ilegală de fonduri și neglijență în serviciu
Cezar Osiceanu, chemat să dea cu subsemnatul după ce a cerut suspendarea lui Nicușor Dan. Printre acuzații, folosirea ilegală de fonduri și neglijență în serviciu
Pescobar anunță cu cine votează: “Eu am cruce la gât. Nu am volan pe dreapta”
Hai la vot!
Nicușor Dan, întrebare de la distanță pentru Simion: Cum promovezi Educația dacă te pozezi cu interlopi
Călin Georgescu, planuri pentru un Guvern reformat. Ce minister va înființa partenerul lui Simion
George Simion și Călin Georgescu, plan comun pentru o „Românie” nouă. Primele schimbări vor fi în politica externă a țării
Horoscop zilnic, 17 mai 2025: Leu, ai nevoie de recunoaștere
MAI avertizează: Rețeaua de site-uri clonate ale televiziunilor a fost reactivată
MApN face recrutări. Salariile pot ajunge la 27.000 de lei
Patriarhul Daniel, victima unei campanii de dezinformare. Mesajul Bisericii Ortodoxe
Ad imageAd image
  • Termeni si conditii
  • Redactia
  • Despre
  • Cookies
  • Contact
© oficiuldestiri.ro