Rețetă de parizer de casă. Poți găti și tu, în casă, un parizer sănătos, gustos, fără E-uri, mezel sigur pentru tine și familia ta, în care știi clar ce ai pus, fără teama că ai putea mânca ingrediente de slabă calitate.
Rețetă de parizer de casă, sănătos și fără E-uri
Difosfați, agent de îngroșare: alginat de sodiu, arome, antioxidant: acid ascorbic, conservant: nitrit de sodiu, E451 (trifosfați), E301 (ascorbat de sodiu) și E250 (nitrit de sodiu)… Unele dintre ingredientele de pe eticheta unui parizer din magazin. Nu știi ce înseamnă și poate din acest motiv nici nu te sperie.
Pe lângă E-uri, regăsim în parizer cărnuri de slabă calitate și asta o știe toată lumea! Iată, așadar, cum poți prepara în casă un parizer de casă gustos, pentru momentele în care pofta de mezeluri te îndeamnă să mergi la supermarket!
Roxana Blenche, gazda Hello Chef, a dezvăluit propria sa rețetă de parizer de casă. Preparatul se face rapid și este bazat pe ingrediente naturale, fără conservanți.
Pentru această rețetă de parizer de casă, ai nevoie de o ceapă albă, 3 morcovi, o țelină, un pui, 2 frunze de dafin, 5 grame de piper boabe, 10 grame de sare, 2 plicuri de gelatină, 300 ml de supă de pui, precum și de 70 ml de suc de sfeclă.
Mai întâi, legumele se spală și se curăță cu atenție. Se pun apoi la fiert, împreună cu puiul, apoi totul se condimentează cu frunze de dafin, sare și piper, în funcție de preferințe. Se lasă să fiarbă foarte bine. După ce a fiert puiul, se scoate carnea, inclusiv pielița, după care se adaugă într-un blender, alături de legume, după cum a explicat Roxana Blenche pe Tik Tok.
Se adaugă 300 ml de după de pui, împreună cu cele două plicuri de gelatină. Se amestecă totul foarte bine la blender. Se mai adaugă 70 ml de suc de sfeclă, apoi se amestecă din nou. Sarea se adaugă după gust. Toată compoziția se pune într-o sticlă tăiată, după care se lasă la rece timp de 12 ore. Și gata, ai un parizer de casă delicios, gata de a fi consumat!
Ce conține parizerul din supermarket
InfoCons a realizat un studiu bazat pe etichetele produselor de tip parizer cu carne de pasăre care se regăsesc la unele dintre cele mai mari supermarketuri din țară.
Așadar, un parizer de la Lidl, de 500 de grame, are în rețetă 60% piept de pui, apă, 5% slănină, 5% carne de pasăre, piele de pasăre, sare, amestec de condimente, precum și extracte din amestec de condimente. Produsul mai conține și stabilizator: difosfați, agent de îngroșare: alginat de sodiu, arome, antioxidant: acid ascorbic, conservant: nitrit de sodiu. Acest parizer conține următoarele E-uri: E450: difosfați; E401: alginat de sodiu; E300: acid ascorbic; E250: nitrit de sodiu. Conținutul de carne este de 65%.
La Kaufland, clienții pot găsi parizer Gusto, de la Cris-Tim, care conține, de asemenea, 70% carne de pasăre și proteină vegetală din mazăre. În rest, conține apă, sare, condimente și extracte de condimente, dar și stabilizator (trifosfați), antioxidant (ascorbat de sodiu) și conservant (nitrit de sodiu). Produsul conține, astfel, trei E-uri, și anume E451 (trifosfați), E301 (ascorbat de sodiu) și E250 (nitrit de sodiu).
Parizerul cu piept de pui produs de Auchan România SA (500 g) are în rețetăp o cantitate mai mică de carne, în comparație cu produsele enumerate mai sus. Este vorba despre 55% piept de pui, slănină porc, sare, condimente și extracte de condimente, precum și stabilizatori (difosfați, trifosfați), antioxidant ((acid ascorbic), agent de îngroșare (caragenan) și conservant (nitrit de sodiu). Produsul conține, de altfel, și zaharuri (dextroză) și aromă (de fum).
Parizerul comercializat de Auchan conține mai multe E-uri, după cum urmează: E450: difosfați; E451: trifosfați; E300: acid ascorbic; E407: caragenan; E250: nitrit de sodiu.
Parizerul Casa Gustului, produs de Agro-Ardeal SRL și comercializat la Penny, conține mai puține E-uri și o cantitate de 70% de carne de pasăre. Pe lista ingredientelor mai intră și fibră vegetală din grâu, apă și sare.
Mai conține, totodată, și extracte de condimente, polifosfați de sodiu (E452), acid ascorbic și nitrit de sodiu (E250). Parizerul cu carne de pasăre de la Penny conține și E30, care este ascorbat de sodiu.
Citește și: De ce ar trebui să evitați avocado. NU este atât de sănătos pe cât credeți!
Citește și: Tehnici de respirație și beneficiile lor. Cum să respiri dacă ai insomnie
Citeste si: Cum scăpăm de celulită și grăsime. Sfaturi de la Cori Grămescu